Search
Филтрирай по...

Яж, за да отслабнеш!

Яж, за да отслабнеш!Възможно ли е да хапвате и същевременно да слабеете? Отговорът е категорично “Да!” Това се дължи на т.нар. храни с отрицателни калории. Ако менюто ви е богато само на тях скоро няма от какво да се притеснявате и ще си купувате дрехи с по-малки размери. Това са храни, при чието усвояване организмът губи повече калории, отколкото получава. Същото се получава и с пиенето на чаша вода преди всяко хранене. Ако си напълните стомаха с вода, към мозъка ще бъдат изпратени сигнали, че вече не сте гладни и няма да се нахвърлите върху храната.
Всички храни с отрицателни калории съдържат много вода и това ги прави идеални за вашата следпразнична диета.

Целина
Чиния с целина (около 120 гр) съдържа само 19 калории, а на организма му трябва много повече, за да я преработи. Целината е богата на витамините А, С и В, както и на магнезий. Тя се усвоява много лесно и прочиства кръвта от съсиреци, тумори и язви. Използва се в козметиката за освежаване на кожата.

Марули и лук

Марулите са богати на вода. Цяла купа с марули айсберг съдържат само около 8 калории. Това означава, че колкото и да ядете, не може да напълнеете. Почти същото се отнася и за лука. Няколко по-големи стръка от него са около 64 калории. Все пак внимавайте – дресингът за хубавата салата обаче може да е около 300 – 400 калории.

Трушия

Сигурно не ви се вярва, но трушията също е сред храните с отрицателни калории. Направена предимно от краставички, които сами по себе си почти не съдържат калории, може без проблем да хапвате трушия след като се приберете от работа. Купа с краставички е само 16 калории. Дори да изядете цял буркан, това няма да се отрази на фигурата ви.

Грейпфрут

Горчивият плод не попада напълно в категорията на храните с отрицателни калории. Купичка от него е около 74 калории. Той обаче съдържа важни елементи, които засилват метаболизма и карат тялото да работи на бързи обороти.

Ако все пак не обичате грейпфрут, а искате да се сбогувате с натрупаните през празниците килограми

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top