Search
Филтрирай по...

“Да” на здравословния живот!

“Да” на здравословния живот!
Може ли здравословния начин на живот да удължи живота ви? Според проучване на американски учени, отговорът е категорично “Да”! Изследователите са на мнение, че ако следвате няколко прости съвета ще живеете не с 1, а с цели 14 години по-дълго. Ето какво трябва да направите:

Не пушете!
Спортувайте!
Яжте плодове, зеленчуци и вземайте витамини и минерали!
Пийте алкохол в умерени количества!

В проучването на американските учени са взели участие над 1000 души. Изследването продължило 20 години. Оказало се, че хората, които се придържат поне към един от четирите съвета намаляват риска да починат от сърдечно-съдови заболявания с цели 38%. Тези пък, които спазват 3 от правилата удължават живота си и опасността от инфаркт при тях е с 66% по-малка. От години се знае, че пушачите скъсяват живота си. Сега обаче вече има категорични научни доказателства, че хората, които не пушат и избягват пасивното пушене удължават многократно живота си.  Приемът на витамини също е много важен. Чрез антиоксидантите каквито са Витамин С и Е организмът се освобождава от свободните радикали, които вредят на редица органи.
“Успяхме да изчислим, че здравословният начин на живот ни дава още 14 години на този свят. Все пак трябва да се знае, че консумацията на алкохол е в умерени количества – максимум чаша вино на ден. За някои хора тя дори е противопоказана”, обясня д-р Ребека Шолет, ръководител на проучването.

Ревита Ви препоръча:

Алайв мултивитамин, 1g

Витамин С & шипка, 500 mg

Витамин С – минерален произход, 500 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top