Search
Филтрирай по...

“Нощно” мляко за добър сън

Германска компания патентова специален вид “нощно” мляко, което ще действа като приспивателно средство. То съдържа 100 пъти повече от хормона мелатонин. След повече от пет години проучвания, немските учени най-накрая успяха да изобретят истински млечен елексир на съня.
Продуктът за първи път беше представен през април тази година в Германия. Той обаче трябваше да премине през специални тестове, за да се патентова. Вече има заявки за производството на “нощното” мляко и в Австрия, Израел, Индия и САЩ. Млякото се дои по специална технология от кравите през нощта и съдържа много по-високо количество от хормона мелатонин.
Разбира се, новият продукт е много по-скъп от останалите млека, но от компанията гарантират, че той действа като истинско приспивателно хапче.
Мелатонина е хормон произвеждан от епифизата (малка жлеза в мозъка), който помага за регулирането на другите хормони и контролира “биологичния часовник” на човек. Организмът произвежда по-голямо количество мелатонин с настъпването на нощта и по-малко през деня. Хормонът отговаря за добрия сън.
Редица изследвания показват, че нивото мелатонин е свързано със стареенето. Количеството му е най-високо през пубертета и с увеличението на възрастта постепенно започва да намалява. Това обяснява защо толкова възрасни хората страдат по-често от нарушения на съня.
Мелатининът забавя процесите на стареене, доказано е, също така, че повишава имунната защита на организма, подобрява настроението и противодейства на стреса.

Ревита Ви препоръчва:

Валериана (корен), 530 mg

Валериана, 525 mg

Лайка (цвят), 350 mg

Глог (плод), 510 mg

Добро настроение, 471 mg

5-Хидрокситриптофан, 50 mg

Жълт кантарион, 420 mg

Коча трева (билка), 380 mg

Дамиана (лист), 400 mg

Маточина (лист), 490 mg

Хмел (цвят), 310 mg

Червено цвекло (корен), 500 mg

Шизандра (плод), 580 mg

Пресечка (билка), 390 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top