×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Антиоксидант

Астаксантинът е едно от най-мощните противовъзпалителни вещества в света. Неговата антиоксидантна сила е огромна, около десет пъти по-висока отколкото на други каротеноиди! В най-солидни количества се съдържа във водораслите, сьомгата, пъстървата, крила, скаридите и раците.

Астаксантинът принадлежи към групата на естествените пигменти, известни като ксантофили и е от семейството на каротеноидите – фитохимикали в растенията. Именно на него сьомгата, омарите, скаридите, раците, фламингото и др. дължат червената или розовата си окраска - резултат от всички водорасли, които те са консумирали.

Астаксантинът има полезни свойства в много отношения - от болки в ставите и мускулите, до артрит, проблеми с кожата, депресии и тревожни растройства и др. Той е супер антиоксидант, за който повечето хора дори не са чували.

Ето кои са невероятните ползи от астаксантина, за които задължително трябва да научите! Астаксантинът е най-силният естествен антиоксидант в света. Лабораторните тестове потвърждават, че антиоксидантната му сила е многократно по-мощна от тази на други хранителни вещества, включително витамин С, витамин Е, бета каротин и лутеин.

Подобно на алфа липоевата киселина, той може да достигне до всяка клетка в тялото и да се пребори със свободните радикали, които иначе биха нанесли тежки щети. Предоставя на мозъка, нервната система и зрението защита, каквато други хранителни вещества не са в състояние да осигурят.

Намалява риска от болестта на Алцхаймер. Съществуват редица доказателства, че невродегенеративните заболявания като болест на Алцхаймер, Хънтингтън или Паркинсон са до голяма степен резултат от оксидативното увреждане на нервната система. Изследванията върху астаксантина показват, че той може да премине през кръвно-мозъчната бариера, където упражнява своте невероятни антиоксидантни ползи.

Подсилва и защитава зрението. Проучване от 2002 г., в което се разглежда ефектът на астаксантина върху зрението показва, че хората, които приемат по 5 mg астаксантин дневно, имат значително по-добра визуална функция в сравнение с пациентите, приемащи плацебо, чието виждане е непроменено. Други проучвания показват, че приемът на астаксантин (между 4 и 12 mg дневно) в продължение на 28 дни подобрява зрителната острота и предотвратява сериозни увреждания на зрението. Това означава, че астаксантинът има огромни ползи за хората, които ежедневно работят на компютър – оказва силно профилактично действие и предпазва окото от изсъхване и преумора.

Действа като естествен слънцезащитен крем и предотвратява увреждането на кожата. Редица клинични проучвания показват, че зачервяването на кожата след излагане на ултравиолетовите лъчи, намалява както от синтетичните, така и от естествените форми на астаксантин. Предполага се, че противовъзпалителните свойства на астаксантина, в комбинация с образуването на меланин, може да бъде причина за намаляването на кожните увреждания. По принцип астаксантинът е от полза за кожата и я предпазва от ултравиолетовите лъчи, като намалява времето за възстановяване след излагането на слънце. В допълнение - намалява бръчките и увеличава влагата в кожата.

Може да се използва за лечение и профилактика на стомашни язви. Една от основните причини за болезнените стомашни язви са ниските нива на антиоксиданти в стомашната тъкан. Няколко изследователски екипа от Швеция, Дания, Япония и Корея са изследвали как астаксантинът повлиява стомашните язви през последното десетилетие. Те открили, че астаксантинът намалява възпалението на стомаха и бактериалния товар, като същевременно успокоява болката и възпалението.

Намалява риска от сърдечни заболявания. Възпалението е често срещана причина за сърдечно-съдовите заболявания. Ето защо астаксантинът – този изключително мощен противовъзпалителен агент е най-подходящото средство за намаляване на този риск.

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.