×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
 





Съвременни изследвания посочват, че съставките в плода на Африканско манго носят ползи в борбата със затлъстяването и диабета.



Африканско манго (Irvingia Gabonensis) е плодово дърво, което расте в Западна Африка. Плодът съдържа 50% мазнини, 26,4% общо въглехидрати, 7,5% протеини и 14% фибри. Той се използва с търговски цели в хранителната, фармацевтичната и козметичната промишленост. От векове насам африканско манго намира приложение и в традиционната медицина. Кората, семената, листата и корените от Африканско манго са използвани с лечебни цели, тъй като се смята, че притежават антибиотични и болкоуспокояващи свойства.

Съвременни изследвания посочват, че съставките в плода на Африканско манго носят ползи в борбата със затлъстяването и диабета. Според редица проучвания, Irvingia Gabonensis регулира телесното тегло, спомага за изхвърляне на натрупалите се в организма токсини, намалява мазнините в областта на талията и бедрата, и регулира нивата на кръвната захар, холестерола и на хормоните лептин и адипонектин. Нека обаче, за да се уверим във всичко това, да разгледаме по-подробно някои факти.

Материал, публикуван в сайта на известния д-р Оз, описва клинично изследване върху две групи хора с наднормено тегло. Участниците, приемали в продължение на месец екстракт от Irvingia Gabonensis, свалили между 2,5 и 4,5 кг за този период, докато при плацебо групата нямало никакво подобрение. Трябва да се отбележи, че през тези трийсет дни нито един от участниците от двете групи не трябвало да променя в по-здравословна насока начина си на живот. Освен редуциране на телесното тегло, крайните резултати отбелязали и положителни промени в нивата на кръвната захар и холестерола, за разлика от плацебо групата. Изводът е, че приемът на Африканско манго може да бъде особено подходящ за хора, които искат да се отърват от излишните мазнини и килограмите в повече, като наред с това екстрактът подобрява метаболизма и регулира нивата на глюкозата у пациенти с диабет.

Друго изледване от 2009 година, публикувано в www.livestrong.com, посочва, че след двумесечен прием на концентрирани дози екстракт от Африканско манго, не само се редуцира телесното тегло, но се урегулират и нивата на кръвната захар.

Съществуват и проучвания, според които приемът на Африканско манго повлиява и нивата на холестерол в кръвта. Най-мащабното от тях, публикувано в www.huffingtonpost.com, уверява, че екстрактът от Irvingia Gabonensis понижава нивата на „лошия“ холестерол (LDL) и триглицеридите и увеличава нивата на „добрия“ холестерол (HDL). Авторите на проучването твърдят още, че намиращите се в плода фибри подобряват храносмилането и улесняват усвояването на хранителните влакнини.

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.