×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Антиоксидант

Изследванията върху свойствата на витамин С продължават да разкриват все повече ползи от приема му. Може да се каже, че той е мегавитамин и е имал огромно значение много преди науката да потвърди съществуването му.

Британската морска флота достигнала до далечни морета благодарение на факта, че моряците намерили начин да се преборят със скорбута, причинен от недостиг на витамин С. Смята се, че благодарение на доброто здраве на моряците по време на нашествието на Наполеон, английската морска флота успяла да го отблъсне. Капитан Джеймс Кук открил неизследвани земи в Тихоокеанския регион след като се излекувал от скорбут. На всяко пристанище капитан Кук приемал концентрирани сокове от портокали и лимони, свежи храни, кисело зеле.

А кое е магическото вещество, което излекува скорбута?През 1928 година д-р Алберт Сент-Дьорди изолирал химическата форма на това вещество, наречено аскорбинова киселина. Д-р Сент-Дьордие, най-награждаваният учен на 20-ти век, печели Нобеловата награда за медицина през 1973 година.

Витамин С е много важен за стабилността и доброто здраве на клетката. През 1973 година учени откриват връзка между развитието на рака и свободните радикали и електроните.  Електроните са изключително важни за транспорта на кислород и имат ключова роля за действието на антиоксидантите в тялото.

Витамин С е жизненоважен за обмена на енергия. Той участва в рециклирането  на други антиоксиданти, за да могат те да контролират свободните радикали в тялото. Витамин С подпомага нормалното делене на клетките и степента на насищане на електроните. Известният д-р Линус Паулинг, спечелил Нобеловата награда за химия през 1952 година, е посветил много време и усилия именно на антивирусните и антиракови свойства на витамин С.

Голяма част от медицинското съсловие в наши дни смята, че ако човек няма скорбут, значи не се наблюдава недостиг на витамин С. За съжаление скорбутът не е първият признак на дефицита, а крайната му проява, предсмъртният синдром. През годините информацията за витамин С значително се е обогатила. Ето защо е много важно човек навреме да запълва дефицитите на този важен витамин.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.