×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Дари кръв, спаси животДоброволческа акция за кръводаряване на 14 юни организират Областният съвет на Българския червен кръст – Пловдив и мол „Галерия Пловдив” със съдействието на Кръвния център. Кампанията е във връзка с Международния ден на кръводарителя, обясни г-жа Таня Георгиева, директор на БЧК.
Желаещите да дадат безвъзмездно и доброволно кръв ще могат да направят това от 10 до 15 часа в специално пригоден за случая кабинет, разположен в западния атриум на мол „Галерия Пловдив” – зад стената за катерене, до магазин „Зора” и водния атракцион „BRINC BOLL”. За допълнително улеснение пред главния вход на най-големия търговско-развлекателен комплекс в Южна България ще бъде паркирана мобилната кола на Центъра по трансфузионна хематология и доброволци ще насочват кръводарителите. Дежурен лекар ще консултира включилите се в акцията.
Доброволческата акция на БЧК и мол „Галерия Пловдив” е едно доказателство, че гражданското самосъзнание, милосърдие и отговорност, могат да бъдат обединени в името на една благородна кауза. „Екипът на мол „Галерия Пловдив” винаги е инициирал и подкрепял проекти със социална насоченост”, коментира с благодарност г-жа Таня Георгиева.
Инициативата на 14 юни има за цел да популяризира значимостта на безвъзмездното и доброволно кръводаряване. То е от голяма важност за осигуряване на достатъчни количества кръвни продукти за нуждаещите се. Благодарение на човеколюбието и отзивчивостта на доброволците ежедневно се спасява живота на стотици пациенти.
„Кръвта е дар за живот. Благодарим ви! “ – това е мотото на стартиралата през 2004 година инициатива 14 юни да бъде отбелязан като специален ден за честване на доброволното кръводаряване и за изразяване на благодарност към безвъзмездните кръводарители.
На тази дата е роден Карл Ландщайнер, носител на Нобелова награда за откриването на системата АBО кръвни групи. Към идеята на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, Международната федерация на организациите на доброволните кръводарители, Международната асоциация по трансфузионна хематология и Световната здравна организация, днес са съпричастни над 192 страни по света.
14 юни е ден, в който всички българи, ангажирани с каузата на безвъзмездното кръводаряване – кръводарители, организатори, симпатизанти, журналисти трябва  да почувстват положителното отношение и благодарност към проявените от тях съпричастност и милосърдие. Да продължат активността си и да предадат усещането за благородната мисия на останалите членове на обществото.
Дарената кръв няма цена, така както приятелството, любовта и човешкия живот!

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.