×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Лечението на малки деца с антибиотици повишава риска от тяхното затлъстяване в бъдеще, съобщава ABC News. До този извод е стигнала група америански учени, начело с Леонардо Трасанд от Ню Йоркския университет. Отчетът за изследването им е публикуван в International Journal of Obesity. Учените са анализирали медицинските данни на 11 500 деца от Великоббритания, родени през 1991 и 1992 г. Всички те са се родили с тегло от 2,5 килограма нагоре. Изследователите са оценили ръста и теглото на децата, след което са съпоставили тези данни със сведенията какви антибактериални препарати са приемали децата.

Данните за ръста и теглото на участниците в изследването са били измервани, когато възрастта им е била 7 седмици, 10, 20 и 38 месеца, както и 7 години. Учените са взели под внимание теглото на родителите на децата, техният социален статут и доходи, както и дали майката е пушела по време на бременността. След като са оценили данните учените са стигнали до извода, че приемането на антибактериални срества повишава риска от затлъстяване. Този риск е с 22% по-висок при деца, които са приемали антибиотици през първата половина на живота си, в сравнение с тези, които не са ги употребявали. Според данните от изследването употребата на антибиотици от деца на възраст от 6 до 14 месеца не е оказвала съществено влияние на теглото им. Но когато те са ги употребявали при възраст 15 – 23 месеца, рискът от затлъстяване  на 7 години нараствал значително.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.