×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Ако сте като повечето хора и водите динамичен начин на живот, разчитате напълно на преработени храни или храни тип „фаст фуд”, има огромна вероятност да не си набавяте необходимите ви хранителни вещества чрез храната.

Специалистите препоръчват всички хранителни вещества да се приемат чрез качествени непреработени храни. За съжаление това на практика не е възможно да се случи на 100%. Затова най-добре е да добавяме към ежедневното си меню и мултивитамини. Те подобряват общото здравословно състояние, подсилват имунната система, като осигуряват защита срещу голям брой заболявания.

 

Преди да закупите мултивитамини, трябва да помислите добре. Дали синтетичните мултивитамини са толкова добри, колкото пише на опаковката?

Не си купувайте мултивитамините от намаления в големите супермаркети. Те използват евтини синтетични добавки, които съдържат изолати. От тях вашето тяло абсорбира само малка част и оползотворява още по-нищожна част. Освен това може да има вредни странични ефекти в зависимост от качеството на изолата.

 

Четете етикетите – там трябва да пише дали всички съставки са естествени, дали продуктът е сертифициран, има ли добавки или потенциални алергени.

Ако един производител предлага качествени мултивитамини, той ще го докаже като доброволно подложи продуктите си на продължителни и скъпи изследвания, които доказват полезността им и водят до сертифицирането им.

За разлика от синтетичните мултивитамини, които се предлагат навсякъде, естествените мултивитамини съдържат само съставки, извлечени от сурови храни. Това ги прави възможно най-близки до естествените храни, което означава, че те се абсорбират по-лесно от човешкия организъм. По-голяма част от съставките могат директно да бъдат извлечени от естествения източник (например йода от водораслите). При съставките, при които е невъзможно да се извлекат директно от източника, се използва възможно най-биоактивната им форма, за да може тялото да я използва.

Важността на суровите храни не е преувеличена. В действителност имаме нужда поне 50% от храната ни да бъде сурова. Тук става дума за храни, които не са преминали термична обработка. Какво се случва с храната, когато тя се загрее:

 

  • есенциалните хранителни съставки се разрушават или състава им се променя

  • може да се образуват токсични съставки, които да натоварят имунната система

  • разрушават се важни за храносмилането ензими

  • организмът ни преработва готвената храна по различен начин


Всички това е избегнато в естествените мултивитамини чрез използване на съставки, извлечени от здравословни сурови храни.

За да си набавите необходимото количество хранителни вещества чрез приетата храна, ще ви бъде необходимо да изядете цяла лодка с плодове и зеленчуци. Приемът на прекалено много плодове може да доведе до проблеми с кръвната захар, затова трябва да се внимава с количествата.

Естествените мултивитамини съдържат огромно количество антиоксиданти, които могат да неутрализират свободните радикали.

 

Свободните радикали са нестабилни, разрушителни молекули, на които им липсват електрони. Те се формират в организма при нормалните метаболитни процеси като дишане, но тяхното производство може да надхвърли нормалните нива по много причини като стрес, цигарен дим, токсини от околната среда, физическо натоварване и усилени тренировки, добавки в храните, недохранване. Естествената защитна система в организма създава собствени антиоксиданти, които отмиват тези молекули преди да навредят на човешкия организъм. За съжаление, когато организмът не успее да образува достатъчно количество антиоксиданти, свободните радикали започват да атакуват нормалните тъкани и молекули в тялото. Затова е много важно да защитим организма си от свободните радикали като повишим енергията и жизнените си сили и подсилим имунната система. По този начин ще се борим по-добре и с признаците на стареене.

При съвременния начин на живот тялото ни е изложено на още по-голям риск от вредното влияние на свободните радикали, които постъпват в организма чрез добавките в храните, стресът, токсините в околната среда. Ето защо имаме още по-голяма нужда от антиоксиданти, които можем да си набавим с естествените мултивитамини.

Ако вече приемате синтетични мултивитамини, сменете ги с естествени! Не си давайте парите за нещо, в чието качество не сте сигурни. Когато става въпрос за здравето на Вас и Вашето семейство, просто не си заслужава риска.

 

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.