×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Световният ден на синдрома на Сьогрен, който засяга най-вече слъзните и слюнчените жлези и води до сухота в очите и устата, бе отбелязан на 23 юли. На този ден , е роден шведският офталмолог д-р Хенрик Сьогрен, който първи през 1933 г. идентифицира синдрома -  хронично възпалително автоимунно заболяване. Синдромът на Сьогрен е второто по честота системно заболяване на съединителната тъкан след ревматоидния артрит. Симптомите му са сухота в очите, дразнене, парене, усещане за чуждо тяло, липса на сълзи, повишена чувствителност към светлина, зачервяване. Сухотата в устата пък води до затруднения при преглъщане. Обикновено засяга хора на възраст между 30 и 50 години. Жените боледуват 10 пъти по-често от мъжете.

Сред известните личности, които страдат от синдрома, е тенисистката Винъс Уилямс. Миналата година, по време на турнира US Open, тя припадна на корта. Известната спортистка страда от заболяването, което влияе и на кариерата й. В България броят на хората със синдром на Сьогрен е неизвестен, защото официални проучвания не са правени и не се планират от здравните институции, съобщават от Организацията на пациентите с ревматологични заболявания. В САЩ са засегнати близо 4 млн. американци. Във Великобритания броят на заболелите е 2 млн.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.