×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Защо магнезият е жизненоважен?Този жизненоважен минерал привлича вниманието на лекарите, благодарение на появилите се изследвания, които свързват ниските му нива в тялото с мигрена, хипертензия, остеопороза, диабет и сърдечносъдови заболявания.

Магнезият и калцият работят свързано, за да се балансират взаимно в тялото, казва Андреа Росаноф, директор на изследванията и научната информация в Центъра за изучаване и изследване на магнезий в Пахоа, Хавай. Когато нивото на клетъчния магнезий е ниско, калцият значително се завишава. Нервите прегряват, мускулите се свиват и жлезите произвеждат прекалено много различни хормони. Със сигурност не се нуждаете от тази реакция, освен ако не искате да завършите в спешното.

Засилената активност е част от естествения психологически отговор на тялото: ако магнезият е в неадекватни количества и не може да контролира калция, някои от клетките могат да бъдат в режим на борба постоянно, което е стресиращо. „Можете да си спестите много проблеми, ако приемате адекватна доза магнезий”, казва Росаноф. Ако вече страдате от заболяване като висок холестерол, хипертензия или атеросклероза, ще усетите подобрение чрез повишаване на приема на магнезий до здравословните нива. Също така може да спомогне да избегнете приема на медикаменти като статини, антихипертензиви и антикоагуланти.

Колкото по-лошо се храните, толкова по-повече магнезий Ви е необходим.

Признаци на дефицит: Магнезият се използва от клетките в цялото тяло, така че признаците на дефицит широко варират. Сиптомите могат да бъдат леки - като запек, раздразнителност и проблеми със съня, но и тежки - като панически атаки, мигрена и дори атриална фибрилация. Свивания, спазми и изтръпвания на мускулите са също чести признаци на дефицит.

Кой е под риск: Всеки, които се храни с много преработена храна, е склонен към дефицит на магнезий. Също така, „ако наскоро сте преживели стрес или някаква инвазивна медицинска процедура, трябва да се замислите за допълнителен прием”, казва Росаноф. Тъй като магнезият участва в почти всеки клетъчен процес в тялото, когато клетките изграждат кости, кръв и кожа или отреагират на стрес, дефицитът може да бъде значителен.

Няма единен тест за установяване на дефицита на магнезий (освен ако имате тежък и хроничен дефицит), защото тялото поддържа постоянни нива в кръвта.

Как да си го набавите: Кашу, бадеми, пресен кокос, скариди, бобови, грах, спанак, трици, пълнозърнеста пшеница, кафяв ориз, сушени кайсии и черен шоколад с висок процент какао са добри източници на магнезий.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.