×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Защо се примирявате със затлъстяването?Много пациенти с наднормено тегло и затлъстяване не вярват, че килограмите им крият риск за здравето. Това е и причината да не вземат мерки, за да се справят с този проблем. Резултатите са от проучване на учени от Медицинския университет във Флорида (САЩ), в което са взели участие 450 доброволно избрани пациенти. Те трябвало да попълнят въпросници и да отговорят дали вярват, че теглото им може да навреди на здравето. Само 19% от анкетираните споделили, че се притесняват за сърцето и костите си и ще вземат някакви мерки в тази насока. Близо 53% са на мнение, че затлъстяването не е проблем и могат да живеят с него. Изследването показало, че жените са по-склонни да се притесняват за здравето си. Те по-често се решават да започнат диети и спорт. „Затлъстяването е пряко свързано с диабет, хипертония, артрит, камъни в бъбреците и жлъчката и какво ли още не. Хората обаче се примиряват с това”, казва водещият изследовател проф. Матю Райън. „Само 36% затлъстелите мъже и 50% от затлъстелите жени реално търсят помощ. Останалите обаче изобщо не се интересуват, че килограмите могат драстично да скъсят живота им”, допълва той. Статистиката сочи, че България е на пето място в Европа с най-много случаи на затлъстяване. Всяка година тенденцията е към увеличаване на килограмите и при двата пола.
”Трябва да се събудим за този проблем. Установихме, че 39% от хората, които викат Бърза помощ или постъпват в спешното отделение са с наднормено тегло. Връзката е категорична”, алармира проф. Райън. „Проблемът е двустранен. Хората трябва да започнат да обсъждат проблема с личния си лекар. Но и специалистите трябва да подтикват пълните си пациенти към лечение. Понякога хората се срамуват да говорят за килограмите си затова ги пренебрегват. Те обаче трябва да си зададат въпроса – налага ли се да чакам, докато получа инфаркт или инсулт, за да отслабна”, допълва специалистът.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.