×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Защо ходим на сън?Ходенето на сън (или т.нар. сомнамбулизъм)е едно от сериозните нарушения на съня, което се проявява обикновено без човек дори да разбере за него. Хората, страдащи от това състояние, се разхождат спейки. Те нямат спомени какво са правили и  се разхождат наоколо несъзнателно. В повечето случаи нощните обиколки се случват в най-дълбоката фаза на съня. Сомнамбулът не може да отговори, ако го заговорите и не знае какво прави. Възможно е да си мърмори сам, дори да вика и ръкомаха, но не е в състояние да участва в съзнателен разговор. Ходенето на сън се среща по-често при децата, но много възрастни също страдат от този проблем.


Симптоми - Ходенето на сън може да е както бавна разходка в стаята, така и тичане наоколо. В повечето случаи очите на сомнамбула са отворени и той гледа втренчено. Повечето хора са тихи и не реагират. Сомнамбулът се движи и изглежда като буден, може просто да се изправи и да седне в леглото с празен поглед, втренчен напред. Има сомнамбули, които дори започват да  върши дейности, обичайни за ежедневието им, включително излизат и се опитват да отидат на работа. Все пак не бива да се забравя, че този човек е в състояние на дълбок сън, който не трябва да бъде рязко прекъсван. Обикновено епизодите продължават кратко и сомнамбулът не си спомня какво се е случило. Най-често той се връща в леглото и продължава да спи. По-големите деца се будят по-лесно.


Каква е причината? - Има няколко различни причини, които предизвикват ходенето на сън. Едно от най- вероятните обяснения според лекарите е наследствеността. Ако някой от роднините ви е страдал от сомнамбулизъм, възможно е и вие да се разхождате насън. Има доказателства и, че ако пък близкият ви е от първа степен роднина, то вероятността да сте сомнамбул се увеличава 10 пъти. Факт е също така, че много по-често при еднояйчни близнаци се случва, отколкото при всяка други групи. Други причини за това състояние могат да са  безсънието или лишаването от сън. Ако не спите достатъчно, възможно е някой ден да се озовете на площадката през блока без да знаете как се е случило. Учените съветват да си осигурявате поне 7 – 8 часа сън на денонощие. Ежедневният стрес също е сред водещите причини за сомнамбулизма. Независимо дали е у дома, на работното място, или друга психична умора той може да предизвика ходене на сън. Опитайте се да релаксирате поне по 30 минути всеки ден. Така ще дадете възможност на мозъка си да почине.
Наркотиците и злоупотребата с алкохол са сред водещите причини да развият сомнамбулизъм. Вредните вещества влияят пряко върху мозъчната дейност. Не на последно място са и н някои медикаменти.

Ревита Ви препоръчва

Izi Night, 252 mg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.