×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
красива кожа през пролеттаПролетта дойде и е по-игрива от всякога. Ту се смее, ту се мръщи, ту сълзи пролива.. Трудно ни е да се приспособим, а за кожата, изтощена от дългата и студена зима, още по-трудно. За да й помогнем, е необходимо да внесем някои промени в ежедневните грижи. На първо място е добре да променим храненето, като преминем на по-леки и богати на плодове и зеленчуци храни, да пием повече вода, за отмиване на натрупаните през зимата токсини. Все повече са хубавите дни и добре е повече да се движим –  да ходим пеша, да спортуваме.

По отношение на хигиената на кожата -  да я почистваме ежедневно с подходящ продукт - гел, пяна или мицеларна вода. Живеем в доста замърсена околна среда и само тоалетно мляко или тоник не са достатъчни. Важно е също кремовете, които ползваме, да са съобразени с нашия тип кожа и възраст. Да не бързаме с антиейдж продуктите, които са предназначени за по-големите, защото така не отлагаме сбръчкването. И да не се бавим с профилактиката на остаряването, защото в наши дни, то настъпва по-рано. Добре е да следваме препоръките на избрания от нас дерматолог  и да не обикаляме по кабинети и центрове, експериментирайки със себе си.

Много често, при първите по-слънчеви дни забелязваме петна, разширени капиляри, разширени пори, окосмяване по лицето и решаваме да ги премахнем. За съжаление, понякога е късно, тъй като слънцето е ограничаващ фактор за лазерните процедури. Тези процедури се правят през късната есен или през зимата, за да посрещнем пролетта красиви, както ни се иска.

Можем да си помогнем, като допълнително активираме и стимулираме лимфния дренаж с акустичновълнова или радиочестотна терапия.

За отблокирането на мастните депа и по-добрата еластичност и здравина на кожата можем да правим рейки, йога с пръстите на ръцете /мудри/,  упражнения и масаж. И да не забравяме – релаксация, релаксация, релаксация. Отпускането е най-добрия начин за изглаждане на бръчките.

Рейки – методът рейки е идеален за отпускане и поддържане на добро настроение, а спокойното лице трудно се сбръчква. Един кратък сеанс по чакрите за ободряване сутрин и дълъг цялостен, с всички символи – вечер, за дълбок оздравителен сън, изглаждат кожата и й придават младежко сияние и свежест.

упражнения рейки

Мудри – подходящи са мудрите, активиращи първи енергиен център – Муладхара.

1. Както винаги, започваме комплекса с Гиан мудра

мудри Тя успокоява ума и подготвя тялото за специфичното въздействие на следващите мудри

 

2. Мудра Притхиви – мудра на земята.

мудри

Изпълнява се с двете ръце, като с палеца докосваме безименния пръст и леко ги притискаме. Стимулира функциите на черния дроб и стомаха. Възстановява равновесието. Разгражда стреса. Осигурява хармония между тялото, ума и чувствата. Подобрява психо-физическото състояние, освобождава стреса и напрежението. Дарява вътрешна стабилност и самоувереност. Защищава от негативни въздействия,  засилва енергийния потенциал. Активира първа чакра/енергиен център/.

3. Варуна – мудра на водата

мудри

Тази мудра помага за поддържането на водния баланс в тялото. Възстановява влажността и гъвкавостта на сухата кожа. Облекчава  крампите/боледнено стягане/ в мускулите. Прави се и при  настинка, кашлица с храчки,  проблеми със синусите.

4. Завършваме с Атманджали – мудра на хармонията,

мудриза да хармонизираме и активизираме   съвместната дейност на двете мозъчни полукълба, както и организма като цяло.

 

 

Упражнения

След няколкоминутно раздвижване на всички стави, правим упражнения за Първи енергиен център, който снабдява с енергия кожата и половите органи.

Бутане на стъпалата


 упражнения, активност


Лягаме  по гръб и повдигаме крака, като коленете са  почти изпънати. Изпъваме/бутаме/ краката си във въздуха, като пръстите им са обърнати към главата. Бутаме с петите. Ако в определен момент краката ни затреперят, задържаме се на това място и даваме възможност на треперенето да продължи, тъй като то зарежда с енергия краката и хълбоците.

Слон

упражнения за кожата и половите органи Навеждаме се напред с леко присвити в коленете крака и докосваме дланите до пода. Ако ни е трудно, приклякваме и преместваме длани напред . Вдишваме и присвиваме коленете под ъгъл от около 45 градуса,  както е показано на картинката. Издишваме и почти изпъваме коленете, като внимаваме мускулите да не се стегнат. Повтаряме няколко пъти. След това клякаме и бавно се изправяме. Стоим изправени, гръбнакът е леко извит, а коремът релаксиран. По време на упражнението, внимавамедишаме дълбоко.

Не е подходящо при проблеми с кръвното налягане.

Навеждане на главата към коленете


упражнения за кожата и половите органи

Лягаме по гръб и се отпускаме. Протягаме ръце над главата, поемаме дълбоко въздух и се изправяме до седеж, като продължаваме да държим краката изпънати. Свиваме десния крак и се наведаме напред много бавно и внимателно, ръцете са изпънати и протегнати над левия крак. Когато почувстваме напрежение, спираме и дишаме в тази позиция 1-2 минути /или по-малко, като начало/, след това се връщаме в седеж. Повтаряме с другия крак. След връщане към позата на легнало положение по гръб, върху пода (поза на трупа) за кратка почивка, повторяме, като се навеждаме над двата крака. Ако ни е трудно да започнем от легнало положение, започваме от седеж. Ако ни е трудно да изпъваме краката, държим ги леко присвити в колената. Ако имаме проблем с кръвното, упражняваме бавно и внимателно.

Следва продължение...

д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом

Рейки мастер

консултиращ лекар в Български Рейки център

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.