×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Особености при приема на витамини и минералиДоста хора се колебаят дали да посегнат към витамините и минералите, но истината е че повечето от нас се храним непълноценно и поради тази причина страдаме от липса на ценни хранителни вещества.

 

Ако все пак диетата ви включва огромно разнообразие от храни, в това число и пълнозърнести продукти, много пресни плодове и зеленчуци, млечни продукти, ядки, семена, яйца и месо, вие вероятно нямате нужда от  допълнителна подкрепа.

 

В случай, че не се храните пълноценно,  помислете добре дали няматенужда от мултивитамини.

 

Ако страдате от заболявания, обърнете се към специалист, преди да започнете прием на витамини и минерали, за да ви посъветва от кои точно имате нужда и кои да избягвате.

 

Така например, ако страдате от псориазис, не бива да приемате витамин А. Приеман в доза по-висока от 1,5 мг дневно, този витамин може да намали костната плътност. При сърдечни проблеми, не е добре да прекалявате с приема на витамин Е – съществуват изследвания, които посочват, че този витамин повишава риска от сърдечна недостатъчност при хора със сърдечно-съдови заболявания. Диабетът пък изключва приемът на ниацин (витамин В3), тъй като в определени случаи приемът му може да доведе до покачването на глюкозата.

 

При наличие на остеопороза, се препоръчва приемът на витамин А и фосфор да бъде само и единствено под лекарско предписание. Фосфорът има важно значение за здравето на костите, но само при условие че се спазва точно определената норма! Прекомерното наличие на фосфор в тялото, може да направи точно обратното на онова, което се очаква – да направи костите крехки. Причината е, че завишените му нива извеждат калция от организма.

 

Мастно-разтворимите витамини и минерали например, се натрупват в тялото и както споменахме още в първата част от статията, тяхното натрупване може да доведе до проблеми.

 

В кои случаи е добре за вас да приемате витамини и минерали?

-          Непрекъснато усещане за умора и отпадналост

-          Раздразнителност, липса на концентрация и честа смяна на настроенията

-          Склонност към чести простудни заболявания

-          По-интензивни физически натоварвания

-          С цел антиоксидантна подкрепа

-          Непълноценно хранене

 

Липсата на достатъчно витамини често води до т. нар. авитаминоза, чиито симптоми обикновено се проявяват като негативни промени в самочувствието, затруднена концентрация, проблеми със съня, загуба на апетит, необоснована загуба на тегло, усещане за стрес, силна преумора и др. Когато на тялото му липсват витамини, настъпват смущения в обмяната на веществата, имунитетът силно спада, а при подрастващите пък – растежът се забавя.

 

Ако чувствате умора, потиснати сте, непрекъснато ви преследва лошо настроение, вие най-вероятно страдате от липса на жизнено важни вещества. В тези случаи е препоръчително да преразгледате начина си на живот, храненето си, както и да подсилите организма си с подходящ мултивитаминен комплекс. 

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.