×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Инсултът удря все по-млади хора

Инсултите стават все по-разпространени сред младите хора, предупреждават американски учени. Днес всеки пети инсулт е ригистриран при хора на възраст под 55 години, съобщава BBC Healt
h. Учените са анализирали 1,3 млн. души с инсулт в САЩ и са открили, че през 2005 г. 19% от тях са били по-млади от 55 години. През 1993 г. е имало подобно изследване, но тогава едва 13% от получилити инсулт хора са били на възраст под 55 години.

Изводът е, че инсултът в САЩ се подмладява всяка година с 0,5%. Ако динамиката се запази същата, то през 2024 г. всеки трети човек, поразен от инсулт, ще бъде по-млад от 25 години. При това учените отбелязват, че темпът на инсултите сред по-младите не само че не намалява, но вече прехвърля 0,5% годишно. Във Великобритания картината е още по-тревожна. През 1993 г. тук е имало само 109 инсулта на 100 000 души до 55 години. През 2005 г. повалените от инсулт вече са 176 на 100 000 души от населението. Авторът на проучването д-р Брет Кисела итбелязва, че причините за това се крият в ръста на влиянието на основните рискови фактори: диабет, затлъстяване и високо ниво на холестерола.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.