×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Няма никакво съмнение, че правилният хранителен режим спомага за по-доброто състояние на ума и тялото. От десетилетия е известно, че храната, която ядем оказва силно влияние върху здравословното ни състояние. Редица изследвания доказват, че правилният начин на хранене може не само да подобри нашето здраве, но и да повиши коефициента ни на интелигентност. Има определени храни, които не бива да отсъстват от дневното ни меню. Такива храни са рибата, ядките и зехтинът, съдържащи полезните за здравето омега-3 мастни киселини.

Основният източник на тези мастни киселини е рибата. Тя съдържа омега-3 мастни киселини като ЕПК (ейкозапентаенова киселина) и ДХК (докозахексаенова киселина). Въпреки, че сьомгата, сардината, рибата тон и стридите са най-богати на омега-3, е препоръчително да се увеличи консумацията на всички видове риба и морски деликатеси.

Рибата е полезна за сърцето

Американската сърдечна Асоциация препоръчва консумацията на риба поне 2 пъти седмично. Доказано е, че рибата понижава кръвното налягане и нивото на холестерол и триглицериди в кръвта. Мазната риба (скумрия, речна пъстърва, херинга, сардина, риба тон и сьомга) е най-богатия източник на омега-3 мастните киселини ЕПК и ДХК. Въпреки, че не всички видове риба имат високо съдържание на омега-3, всички могат да осигурят необходимото им количество, стига да се консумират редовно. Омега-3 мастните киселини могат да се консумират и под формата на хранителни добавки с рибено масло.

Специалистите препоръчват:















Хора без диагностицирани коронарни сърдечни заболявания Да консумират разнообразна риба (най-добре мазна) поне 2 пъти седмично. Включително храни, богати на алфа-линоленова киселина (ленено семе, соево масло, орехи и др.).
Хора, които страдат от коронарни сърдечни заболявания Да консумират около 1гр. ЕПК + ДХК на ден, препоръчително под формата на мазна риба. Ако се приема под формата на хранителни добавки с рибено масло, количеството трябва да се определи от лекуващия лекар.
Хора, които имат високо ниво на триглицериди Да консумират от 2 до 4гр. ЕПК+ДХК на ден под формата на хранителни добавки с рибено масло. Да се приемат под лекарски контрол.

Хора, които приемат над 3гр. омега-3 мастни киселини под формата на капсули с рибено масло трябва да го правят под лекарски контрол.

Рибата е полезна за мозъка и нервната система

Консумацията на омега-3 мастни киселини е от изключително значение за мозъчните функции и нервната система. Недостигът на омега-3 води до различни здравословни проблеми, промени в настроението и дори до депресии.

Проучване с 22 000 участника, проведено в Норвегия, отчита 30% по-малка вероятност от депресия, при група редовно консумираща омега-3 мастни киселини.

Друго проучване, проведено в Холандия демонстрира, че редовната консумация на риба и омега-3 мастни киселини може да понижи риска от когнитивни нарушения. Мастните киселини ЕПК и ДХК подобряват настроението, а недостигът на омега-3 води до нарушения на мозъчните функции и антисоциално поведение.

Рибата е полезна при бременност и кърмене

Приемането на омега-3 мастни киселини по време на бременност осигурява по-добро здраве за майките и бебетата. При дългосрочно проучване на Ейвън са изследвани 12 000 бременни жени. Резултатите показват, че консумацията на риба и морски дарове по време на бременност води до по-добро физическо и интелектуално развитие на децата.

Жените трябва да продължат да консумират омега-3 мастни киселини (под формата на риба или капсули) и по време на кърмене, за да осигурят нормално развитие на мозъка и мозъчните функции на своето бебе.

Забележка: Омега-3 мастните киселини в хранителните добавки с рибено масло могат да предизвикат разреждане на кръвта. Хора, които имат нарушения на кръвосъсирването, или приемат варфарин трябва да се консултират с личния си лекар преди да започнат да приемат добавки с рибено масло.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.