×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
МСМ/ Метилсулфонилметан Влиза в състава на хрущялната тъкан и участва в нейното формиране. Притежава противовъзпалително действие; ефективно облекчава възпалителните процеси при артрит, миозит, тендовагинит, бурсит. Оказва детоксикиращо действие. Понижава чувствителността на организма към алергени. Повишава антиоксидантната защита.

МСМ (метилсулфонилметан) е биодостъпна форма на сяра, която се среща в тъканите на растенията, животните и хората. В човешкия организъм сярата е необходима за протичането на окислителните реакции в клетките, синтеза на колаген, нормалния въглехидратен метаболизъм и за поддържането на киселинно-алкалния баланс. Сярата стимулира жлъчната секреция, подпомага отделянето на крайните продукти от обмяната на веществата и е необходима за регулацията на нивото на глюкоза в кръвта, т.к. влиза в състава на инсулина. Сярата укрепва съединителната тъкан и подобрява стабилността на ставите. Тя поддържа структурата на клетките и защитава организма от токсини, алергени и паразити. Сярата е необходима за синтеза на кератин - протеин, влизащ в състава на космите, ноктите и епидермиса. Участва в продукцията на имуноглобулини и е важен компонент за формирането на имунната защита на организма.

МСМ ефективно усилва кръвотока, подобрява работата на мускулите и сухожилията, повишава подвижността на ставите и укрепва ставните връзки. Препаратът стимулира производството на ставна течност, понижава риска от възпаления на ставите и намалява травматичните болки. МСМ се използва от спортистите за елиминиране на болезнените усещания и напрежението в мускулите след тежка физическа тренировка, а в комбинация с някои лекарствени растения е отлично средство за лечение на артрит. Метилсулфонилметан облекчава тежките симптоми на астмата и за разлика от другите серни съединения, влизащи в състава на фармакологичните препарати и консерванти (сулфати, сулфиди и др.) не предизвиква алергични реакции. МСМ стабилизира нивото на кръвната захар; въздейства благоприятно при захарен диабет и понижава количеството на неговите усложнения.

Приемът на метилсулфонилметан действа положително при редица заболявания, сред които: битови, хранителни и лекарствени алергии, белодробни заболявания, възпаления, артроза, артрит, ставни болки, заболявания на стомашно-чревния тракт, системен лупус еритематодес (червена вълчанка), неврози, кожни заболявания и др. МСМ се използва още за лечение на хъркане, склеродерма и фибромиалгия.

Ревита Ви препоръчва:

МСМ (метилсулфонилметан), 1000 mg

Коментари (4)

    • Ели Георгиева
    • 2020-07-15 08:15:44
    Благодаря!
    • mica
    • 2021-11-10 16:42:44
    MSM може ли да се приема при ин витро процедури и тиреоидектомия (папиларен тиреоиден карценом), конкретно отстранена щитовидна жлеза с хормонална заместителна терапия, миомни възли и изчерпан яйчников резерв. Благодаря!

    Здравейте,

    Насочихме Вашия въпрос към двама наши специалисти:

    Здравейте! МСМ няма да има негативен ефект върху цикъл по асистирана репродукция. При изчерпан яйчников резерв най-вероятно ще се прибегне до ин витро на естетсвен цикъл, което по никакъв начин не би трябвало да се повлияае отрицателно от приема на МСМ. Относно придружаващите Ви заболявания също не би трябвало да има проблем, но е хубаво да се направи консултация с ендокринолог и/или онколог, който да прецени а базата на медикаментозната Ви терапия дали приема на МСМ е напълно безопасен.

    Валентин Пенчев

    Сертифициран старши клиничен ембриолог

    Здравейте! МСМ се използва като добавка при заболявания на костите, ставите и мускулите, като подобрява функцията им. Хранителните добавки са важни и имат своето място, но не Ви съветвам в случаите, които изброявате. Състоянието и процедурите изискват доста лекарства. Съветвам Ви да намалите до минимум всички останали добавки. При хранителните добавки не винаги се изследва как те повлияват метаболизма и концентрацията на лекарствените вещества, което може да повлияе лечебния им ефект.

    д-р Маргарита Маламова

    Акушер-гинеколог

    • Славена Петрова
    • 2023-01-01 08:44:28
    MSM хранителнaта добавка предизвиква ли аритмия на сърцето?

    Здравейте!

    Не намирам данни за аритмогенен потенциал на метилсулфонилметана (MSM). Съединението е с много ниска токсичност и максимални допустими норми на дневния прием не са зададени. При плъхове например, приемът на 2 г/кг дневно не е показал токсични явления, при пилетата също поносимостта е висока. Отнесено към човека, това би означавало, че няколко супени лъжици дневно едва ли биха дали сериозни странични ефекти, а това далеч надхвърля обичайните дози, използвани като хранителни добавки. У хората, приемът на 3 грама MSM дневно е установено безопасен в рамките на 6 месеца, през които не са описани случаи на аритмия. Ако обаче имате нарушение на кръвосъсирването и използване антикоагуланти („разреждащи“ кръвта лекарства), е по-безопасно да не използвате MSM, понеже и той има такива свойства и може да предизвика кървене в съчетание с такива лекарства (освен нискодозирания аспирин, с който рискът е нисък).

    Поздрави,

    Борис Гинчев

    магистър-фармацевт

    • Марияна
    • 2023-06-05 15:27:23
    Здравейте при висока пикочна киселина мога ли да вземем МСМ

    Здравейте!

    Накратко, можете.

    Данните показват, че метилсулфонилметанът (МСМ) се очертава като потенциален профилактикум на подагра и хиперурикемия, който все още не е достатъчно популярен за тази цел, а най-често се ползва при остеоартрит и за здрава коса. Намаляване нивата на оксидативните маркери – билирубин, малондиалдехид, пикочна киселина и протеин карбонилите, е отбелязано както при голяма еднократна доза (100 мг/кг, което отговаря на 7000 мг или 7 грама за 70-кг човек) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3920715/ , така също и при продължителен прием на по-малки дози поради противовъзпалителния си ефект и регенериращото си действие върху ставите, костите и мускулите. Оптималните използвани дози варират между 3 пъти по 1000 мг до 3 х 2000 мг дневно. В рамките на 2-3 месеца е доказано безопасен, оттам нататък няма сигурни данни – вероятно е добре да се почива периодично.

     Дори да няма достатъчно силен ефект срещу самата хиперурикемия / подаграта, със сигурност МСМ може да се използва при наличието на тези състояния.

    Поздрави,

    Борис Гинчев

    Магистър-фармацевт

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.