×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Какво се крие зад подутия корем?

И така, не сте бременна, нито сте покачила теглото си, но въпреки това коремът ви непрекъснато е подут. Вижте на какво може да се дължи това!

Синдром на раздразненото черво. Възможни причини: дълго време сте били подути, изпитвайки симптоми като болка, запек или пристъпи на диария. Синдромът на дразнимото черво е често срещано състояние на червата. То е вид функционално разстройство, което не засяга чревната структура, а начинът по който работят червата. Подутият корем е един от най-разрушителните странични симптоми на синдрома на дразнимото черво. Много често човек се нуждае от коренно различен размер дреха, в зависимост от това дали стомахът му е подут. Колкото и странно да звучи, при жените този проблем може да се отрази пагубно на социалния им живот. Освен това, именно жените боледуват по-често, като първите симптоми обикновено се появяват след 30 годишна възраст. Точните причини за развитието на заболяването не са съвсем изснени. Смята се, че стресът, психическите проблеми, непоносимостта към някои храни, както и тежката гастро-интестинална инфекция могат да изиграят основна роля за появата на синдрома на дразнимото черво. Подутият корем обикновено се „появява” през деня, а сутрин липсва. Други симптоми на синдрома на дразнимото черво могат да бъдат непрекъснатото редуване на запек с диария, парене, гадене, повръщане, както и/или дискомфорт в коремната област. В този случай пробиотиците и подходящият диетичен режим могат да бъдат от огромна полза, те облекчават симптомите и трайно подобряват състоянието!

Revita Ви препоръчва:

Примадофилус реутери. Превъзходен продукт, отличен източник на живи, пробиотични култури! Всяка таблетка съдържа 1 млрд. активни пробиотици - лактобацили и бифидобактерии. Установено е, че хората със синдром на раздразненото черво имат по-ниски нива на лактобацили и бифидобактеии, и по-високи нива на вредните стрептококи Е. coli и Clostridium. Някои от лекарствата, използвани при синдром на раздразненото черво също така влияят неблагоприятно на полезните чревни бактерии.

Примадофилус реутери инхибира растежа на болестотворни бактерии, намалява възпалението, засилва бариерните функции на имунната система и значително облекчава симптомите при синдром на дразнимото черво.

Мента масло с риган и ким. Тази билкова комбинация има силно противовъзпалителни и успокояващи ефекти върху лигавицата на стомаха и дебелото черво. Намалява риска от ферментиране и гниене на храната в стомаха. Насърчава отделянето на жлъчка, подпомага процеса на храносмилане. Ефикасно естествено средство срещу симптомите на раздразнено дебело черво.

Гастритикс 474 mg х 100 капс. Уникална комбинация екстракти от билки, известни с благотворното си въздействие върху стомашно-чревния тракт! Съдържа екстракти от семена на копър, корен от див ям, джинджифил и медицинска (бяла) ружа, кора от червен бряст и цвят от лайка, източник на 1,2% апигенин.Може да се използва при широк спектър гастро-интестинални нарушения, включително запек, диария, болки и усещане за пълен стомах след поемане на малки количества храна, подуване и др.

Метеоризъм. Метеоризмът (газове в червата) е състояние, в което всички изпадаме понякога. Въпреки че в повечето случаи не се счита за сериозен проблем, ако все пак ви кара да се чувствате неудобно и ви причинява социален дискомфорт, има начин да облекчите състоянието си.

Revita Ви препоръчва:

Пробиотик 10 млрд. активни пробиотици /5 щама/. Ефективна пробиотична смес, източник на 10 милиарда жизнеспособни бактерии в 1 капсула. Полезен е при широк спектър стомашно-чревни нарушения, включително подуване на корема и тежест, лошо храносмилане и др. Поддържа баланса между полезни бактерии и патогени.

Мулти ензим full spectrum (вегетариански ензими). Осигурява смес от 12 храносмилателни ензими от растителни източници, която значително подобрява обработката на различни видове храни, облекчава тежестта след хранене, редуцира до минимум повишеното отделяне на газове.

Целиакия. Ако често се чувствате уморени, загубили сте част от теглото си без видима причина и страдате от болки в корема след консумация на определени продукти, е много вероятно да сте засегнати от целиакия. Целиакия е заболяване на тънкото черво, чиято основна функция се състои в абсорбирането на хранителни вещества, витамини и минерали. При целиакия приемът на дори малки количества храни, съдържащи на глутен води до имунна реакция в тънките черва, която причинява хронично възпаление. Това възпаление може да доведе до унищожаването на чревните влакънца. Целиакия не позволява добрата абсорбция на хранителни вещества, следствие на което се стига до недохранване и нарушение на функциите на организма. От изключителна важност е при целиакия да се избягват източниците на глутен!

Revita Ви препоръчва:

Л-Глутамин 500 mg х 60 V капсули.Повишава експресията на протеините, изграждащи тесните връзки между клетките на чревната лигавица и потиска програмираната им клетъчна смърт (апоптоза). Подобрява избирателната пропускливост на чревната лигавица и намалява системните автоимунни прояви на глутеновата ентеропатия.

ReliefZyme™ Ензимна формула x 45 V-капсули. Ензими, разграждащи глутена и намаляващи нивата на възпаление. Облекчават много от симтпомите на целиакия, включително запек, подуване на корема и често отделяне на газове, липса на апетит, и др.

Alive! / Алайв Мултивитамини х 30 таблетки. Недостигът на хранителни вещества е често срещан при цьолиакия - причината е затруднената им абдорбция в червата и нарушения им транспорт. Дефицитни при целиакия най-често са желязото, цинкът, магнезия, фолиевата киселина, В12 и др.

Хормонални колебания. Ако сте в предменструален период или се намирате в ранните етапи на бременността, е доста вероятно да се появи и т. нар. подут корем. През бременността, както и по време на менструация, нивата на прогестерон са високи. Възможно е това да се отрази на подвижността на червата, следствие на което храната също се придвижва забавено. Това води до подуване на корема и/или запек. Тук физическите упражнения са най-доброто решение. Само половин час дневно е напълно достатъчен, за да се подобри чревната перисталтика и съответно – да се справите с подутия корем. Наред с това, пийте много течности, предимно вода, и яжте много плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни, за да избегнете запека.

Revita Ви препоръчва:

Витекс (плод). Естествен регулатор на женските хормони, с отлично действие при ПМС и подут корем. Съдържа висококачествен екстракт от билката витекс, известна с благотворните си ефекти върху женското здраве.

Коментари (28)

    • mariq
    • 2016-04-16 22:00:35
    podyt korem kiselini bolka diskomfort se 1 nesaM xodila cql den po golqma nyjda a as sqka sytrin xodq i kiselinite sa cesto srehtani pri men
    • д-р Аелита Петрова
    • 2016-04-19 14:06:01
    Здравейте, Може да опитате с диета седмица-две и ако няма подобрение, да направите консултация с гастроентеролог. Дъвчете продължително.Подходяща хранителна добавка - Хигияфлор, 400 мг д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Весела
    • 2017-02-23 02:54:35
    Здравейте,от 4 5 дни насам си чуствам корема подут сита съм .Проблема тръгва от това че сядам храня се и до 15минути съм в тоалетната по голяма нужда и всичко излиза.Понякога немога и десерта да си изям дори.8Ч.вечерта ми е последното хранене .Проблема е че и след тоалетната пак се чуствам подута имам и странни болки в корема и постоянни газове.Накой може ли да ми каже защо става тъй.
    • д-р Аелита Петрова
    • 2017-02-24 09:39:07
    Здравейте, Описаните оплаквания са симптоми на ентероколит – възпаление на червата. Необходима е консултация с гастроентеролог, за да се установи причината и да се приложи съответното лечение. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Моника
    • 2017-03-13 12:56:36
    Здравейте, моят проблем е предимно преди обяд. Сутрин като стана ми е лошо, свит стомах без апетит понякога и веднага отивам в тоалетната а не мога. Има дни в които не мога изобщо да отида до тоалетната.След като се нахраня дори и малко ми се подува стомаха и ми става лошо. Преди месец ходих на гастроентеролог диагноза синдром на раздразненото черво. Изписа ми спазмомен,креон и алора имаше временен ефект сега пак съм така същите симптоми пак пих тези лекарства без ефект алората я смених с реламакс който ми го изписа невролог. Посъветвайте ме какво да правя. Чайове от мента, мащерка пия.
    • Моника
    • 2017-03-13 14:00:05
    Да добавя че съм майка на момиче 1,7 година и не се надпиване добре. Колко време след приема на креон може да се забременее.
    • Моника
    • 2017-03-13 14:01:02
    На момче. Последно бях 46 кг
    • д-р Аелита Петрова
    • 2017-03-15 17:15:18
    Здравейте, Диетата е на първо място при лечение на СДЧ. Необходимо е лекар-диетолог да Ви изготви индивидуален хранителен режим и да Ви наблюдава. Освен това е много важно да се научите да си почивате пълноценно, да се отпускате, да освобождавате напрежението. Ако не друго, може да намерите време поне да си водите дневник – успокояващо е. Приемът на Креон не е пречка за забременяване, но ако забременеете може би ще трябва да го спрете. Подходящи хранителни добавки са пробиотиците. Чай от лайка успокоява стомаха и червата. д-р Аелита Петрова лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Viki_
    • 2017-06-15 09:28:42
    Zdraveite i az imam.sashtiq problem ot izvestno vreme mi se poduva korema boli me gore visokoto trudno xodq na toaletna a poslednute pati kato xodix imam i karvene kajete mi na kakvo moje da se dalji
    • д-р Аелита Петрова
    • 2017-06-19 15:33:22
    Здравейте, Продължителните спазми на червата и запека често водят до хемороиди. Необходима е консултация с хирург. От хранителните добавки подходящи са ХУСК сутрин /с достатъчно вода!/ и Трифала вечер. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Елена
    • 2017-07-09 21:27:03
    Здравейте, аз също съм с подут корем но един час след хранене изпитвам отново глад и тежест в стмаха .
    • д-р Аелита Петрова
    • 2017-07-18 11:15:15
    Здравейте, Необходима е консултация с гастроентеролог и гинеколог за установяване на причината. Междувременно може да приемате продукта. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Руми
    • 2017-08-05 15:22:31
    Здравейте ! След много ходене по лекари и претърпени три операции в рамките на 1 год ( гинекологична премахнати яйчници и матка вледствие на киста на яйчника ,хистологията е отрицателна ,отстранен ляв лоб на щитовидната жлеза ,хормоните са нормаллни,и третата която беше преди 3 месеца херния и сраствания ) Правена ми е и колоноскопия няколко пъти ,диагнозата е хемороиди и дивертикулоза . Оплакванията са ми от няколко години ,но напоследък са обострени.Имам постоянни болки в таза ,корема ми е почти винаги болезнено подут ,Имам постояно газове и позиви за по голяма нужда ,сутрин се събуждам със спазми и на ден ходя по 5-6 пъти по голяма нужда ,нямам запек ,изпражненията са по скоро почти течни.Моля ви ако е във вашата компетентност насочете ме какво да правя ,Не мога да се примиря с това положение ,аз съм постоянно изморена и немога да стоя дълго време на крака. На 51 год съм ! Благодаря Ви предварително !
    • Руми
    • 2017-08-17 13:18:26
    Здравейте отново ,може би сте отговорили на въпроса ми ,но имам проблем с пощата ,затова давам друга ! Благодаря Ви !
    • д-р Аелита Петрова
    • 2017-08-21 16:01:54
    Здравейте, Подходящо е да приемате сутрин на гладно ХУСК или Живовляк/семена/. Вечер преди лягане – пробиотик, напр. Примадофилус Оптима Colon Support 90 млрд Активни Пробиотици /или друг/. Гастритикс с вечерята. Вечерята не по-късно от 18 часа. 3 пъти хранене с 2 междинни закуски, малки порции, продължително дъвчене. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Мариета
    • 2017-09-11 21:36:58
    Здравейте!Имам много често газове,подут корем след първото хапване и повече вляво е подут,една идея под пъпа.На какво може да се дължи това?Благодаря
    • Соня
    • 2017-09-13 17:22:53
    Здравейте от 3 месеца имам болки в стомаха постоянно гадене понякога и повръщане виене на свят немога да се храня понякога ходене по голяма нужда по 2 или 3 пъти за къдо време каквото и да ям все ми де гади къркорене на червата
    • д-р Аелита Петрова
    • 2017-09-18 10:03:22
    Здравейте, Необходима е консултация с гастроентеролог. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Galia vasileva
    • 2018-04-27 17:20:18
    Здравейте, и аз имам един проблем със стомаха или с корема и аз незнам какво става сутрин се събуждам с плосък корем и до края на деня аз. Изглеждам като бременна 6 месец .Двапъти на скенер ходих нищо особено не откриха .Оперирана съм има хестероктомия,имам гуша на Хашимото наскоро вдигнах високо кръвно много съм объркана вече незнам какво да го правя този мой корем защото така натрупвам мазнини който ми пречат .Трудно ходя и по голяма нужда просто всичко в мен отвътре го мързи да работи. Моля дайте ми съвет какво трябва да направя Благодаря предварително
    • Galia vasileva
    • 2018-04-27 17:25:21
    Забравих дори и нищо да ям пак се подувам
    • д-р Аелита Петрова
    • 2018-05-04 14:29:05
    Здравейте, Добре е да се консултирате с лекар натуропат, който да Ви препоръча индивидуален хранителен и двигателен режим за детоксикация. д-р Аелита Петрова Лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер – консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Деси
    • 2018-12-09 17:01:05
    Здравейте, От няколко месеца насам започнаха хронични болки в коремната област. По различно време и различна продължигелност, симптоми: подуване, газове, местеща се остра болка, спазми. Продължава около един ден. Болките са през няколко минути. На моменти едвам дишам. Случва се при цикъл, също. Няма диария, запек, повръщане, а едно силно стягане. Ще бъда благодарна за насоки!
    • д-р Аелита Петрова
    • 2018-12-14 16:59:11
    Здравете, Възможен е спастичен колит, който се усложнява от хормоналните промени и спазми във връзка с цикъла. Необходима е консултация с гастроентеролог. д-р Аелита Петрова Лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер – консултиращ лекар в Български Рейки център
    • виолета костова
    • 2019-11-29 18:41:32
    здравейте откриха ми гуша[хашимото] януари и много надебелях 17кг.бях 47 кг станах 63 после през юли ми правиха колоноскопия и ми откриха ерозивен колит корема ми е пълен с газове какво мога да пия за да искарвам газове
    • д-р Аелита Петрова
    • 2019-12-02 17:35:22
    Здравейте, При подобни състояния /смущения в храносмилането/, изключително важно е това, с което се храните, начина по който се храните и режима ви на хранене. Храната трябва да е лесно смилаема и да не предизвиква отделяне на газове, т.е. да избягвате зеле, карфиол, броколи, варива – боб, леща, нахут, грах и т.н., и в същото време храната трябва да е съобразена и с основното ви заболяване – Тиреоидит на Хашимото. Ето защо, най-добре е да се консултирате с лекар-диетолог, за да ви изготви индивидуална диета. Важно е да се храните в определени часове, в спокойна обстановка, бавно, с продължително сдъвкване на всяка хапка. Подходящи хранителни добавки са ХУСК, Гастритикс и пробиотик, напр. Примадофилус Реутери. ХУСК – индийски бял живовляк, е източик на фибри, които абсорбират токсините от храносмилателния тракт и имат противовъзпалително и успокояващо лигавицата действие. Гастритикс премахва спазмите, улеснява изхвърлянето на газовете и успокоява болката. Пробиотикът подпомага възстановяването на нормалната чревна микрофлора, която неминуемо е увредена при подобни състояния. Подходящ е и тройния пакет Хеликобактер Килър Формула – улеснява зарастването на ерозиите и възстановяването на лигавицата, улеснява храносмилането. д-р Аелита Петрова
    • Надя Христова
    • 2020-08-04 16:34:13
    Здравейте аз също много страдам от болки в стомаха каквото да ям се подува и често се изхождам на ден и и после чувствам тежест
    • Yanko
    • 2021-02-22 12:21:06
    Zdraveyte , predi edna godina imah sumnenie za problemi s pankriasa i cherniya drob zashtoto periodichno dva,tri puti v godinata prejivyavah adski bolki za okolo 5 minuti dva prusta pod lujichkata , bokata spirashe duha mi chustvashe se dori kato probojdane v dori i v grubnaka , skovavashe tyloto mi , kato zapochvashe sus chuvstvo za silen glad a posle sled okolo dve minuti me skovavashe otvsyakude , hodih na gasroenteriolog , na gornata chelyust nyamam zubi , na pregleda ustanoviha che zluchkata e po golyama i che moje bi ot poescheto ili kak se kazva koeto razdelya zluchkata na dve .... sushto che imam mnogo gazove , imashe i sumneniya za yazva , na dvanaistoprustnika ,vzemah Klerimed, Ospamoks, Flanil , Koliaza po programa , neshtata se opraviha , no ot okolo tri meseca gazovi i podut korem ,kurkorene , herazpolojenie pak v dyasno neshto kato che li tam mi prechi i se natiska ,tejest v korema priem na malko hrana,burza umora i ochesteno dishane,vinagi,do toaletna normalno,ne mnogo gusto,skoro teperaturata mi be 35,3 sled dva chasa se kachi na 36,2 ,chustvam se debel ,a vinagi sum bil stroen sega korema mi e kato na jena v 4 mesec bremenost i sam na 49 god , mislya che mi e rano da nadebelyavam . pomognetwe mi ,molya !!!
    • Яна Данаилова
    • 2021-02-24 09:41:04
    Здравейте, г-н Иванов! От описанието Ви мога да изразя съмнение, че страдате от холецистит (възпаление на жлъчния мехур) или биларна дискинезия ( прегъване на жлъчката). При всички положения е добре да следите редовно показателите се и да се консулрирате с ендокринолог. Редовно изследвайте пълна кръвна картина с диференциално броене, ASAT, ALAT, билирубин общ и директен, липаза, амилаза, алкална фосфатаза. Може също така да проследите липиден профил, CRP, a щом имате централно напълняване – глюкоза и серумен инсулин на гладно. При проблеми с жлъчния мехур се препоръчва диета бедна на мазнини и богата на фирби. Увеличете консумацията на плодове и зеленчуци и намалете тази на високопреработени, тежки, пикантни храни, пържени храни, захар, жълтъци, алкохол, кафе. Проблемите с храносмилането може да се дължат на дисбиоза, но също така и на компроментирано смилане/ сдъвкване на храната в устната кухина. Опитайте се да се храните бавно, дъвчете многократно, преглъщайте храната под формата на хомогенна смес. Ако Ви е трудно избирайте меки или пасирани храни. При подуване, метеоризъм и тежест в стомаха е добре да се изключи наличие на Хеликобактер пилори и/или Кандида Албиканис. Добре да пуснете и гастро панел – Пепсиноген I и Пепсиноген 2, гастрин, както и калпротектин. Ако имате възможности зонулин. Общата препоръка поддържане на здравословно тегло, здравословен хранителен режим, прием на пробиотици и храносмилателни ензими, но най-добре след кръвни изследвания и при нужда консултация с гастроентеролог.

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.