×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
природни продукти за суха кожаСухата кожа е често срещано състояние, при което кожата губи своята естествена влажност. Това се случва по-често през зимния сезон, при честата смяна на студения въздух навън с топлия и сух в помещенията. Въпреки това, от суха кожа страдат дори хората, обитаващи тропическите страни, където винаги е горещо. Сухотата на кожата може да бъде предизвикана и следствие дехидратация поради недостатъчен прием на течности или пък използване на груби измиващи средства и/или друга козметика.

Недостигът на основни вещества, като витамините А и D, прекомерно излагане под слънчевите лъчи, прием на някои лекарства и др. може да е причина за сухата кожа. При всички случаи, сухата кожа предизвиква неприятни усещания като сърбеж и „опъване”. В най-тежките случаи се стига до видими пукнатини. Сухата кожа изглежда непривлекателна и кара притежателя си да се чувства зле от това.

За щастие, съществуват напълно натурални и достъпни методи, с чиято помощ да възродите сухата, лющеща се и безжизнена кожа. И, повярвайте ни, няма нужда да опитвате със скъпи кремове и процедури, първо, защото ефектът им е спорен, второ – защото повечето от тях съдържат вредни химически съставки и на трето – средствата, които ще трябва да вложите в тях, не са никак малко.

Зехтин

Студено пресованият, органичен зехтин, е широко употребявано средство. Той се използва както с козметични цели, така и в готварството. Използвате ли зехтинът за кожата на лицето си, имайте предвид че на етикета му трябва да е отбелязано, че киселинността е по-малко от 0,8%.

Поставете малко количество зехтин в проблемните зони по лицето и тялото ви, като обръщате особено внимание на колената, лактите, ръцете и бедрата. Втривайте зехтина, докато не се убедите че той се е абсорбирал в кожата. Вечер, след къпане, можете да обтриете лицето си с няколко капки, без да отмивате. На сутринта ще бъдете изумени от ефекта.

 

Кокосово масло

Малко са аспектите от човешкото здраве, към които кокосовото масло не може да бъде приложено. В козметиката то е популярно с подмладяващите и дълбоко хидратиращите си свойства, с избелващото зъбите действие, както и с благотворния си върху скалпа и косата ефект. Използвано редовно върху зъбите, кокосовото масло има избелващ ефект. Поради антибактериалния и противомикробния си състав, обтриването на устната кухина, включително езика, с кокосово масло, може да премахне лошия дъх и неприятното усещане за сухота в устата. Кокосовото масло притежава естествени успокояващи свойства и хидратира кожата, без да я омазнява. Сами ще видите как след като го нанесете добре върху кожата на лицето си, то ще попие за около десетина минути. Ако решите да се възползвате от предимствата му, изберете кокосово масло, което НЕ е хидрогенирано, рафинирано или избелвано. За да е истински ефективно, кокосовото масло трябва да бъде студено пресовано, нерафинирано и organic сертифицирано. Имайте предвид че използвано редовно върху кожата на лицето, кокосовото масло изглажда вече съществуващите бръчки и забавя появата на нови такива. Кокосовото масло е и чудесен избор за готвене, тъй като при топлинна обработка до 180 градуса, то – за разлика от всички полезни масла, включително зехтина, не губи полезните си свойства!

 

Мед

Истинският, суров мед, е чудесно средство за елиминиране на възпаленията. В случаите, когато кожата е прекалено суха, усещате я крайно „опъната”, имате чувството за „иглички”, непрекъснато е зачервена и т.н., медът може би е най-добрият помощник.

Нанесете внимателно меда върху проблемните зони от лицето и тялото си с „потупване” на пръстите. Повтаряйте процедурата поне веднъж дневно.

 Кисело мляко

Едва ли има човек, който да не е чувал за благотворното въздействие на киселото мляко. То съдържа т. нар. „добри” бактерии, които благоприятстват състоянието на стомашно-чревния тракт. Киселото мляко е добро средство и за локална употреба, тъй като съдържа млечна киселина, която успокоява и ексфолира кожата, стяга порите и стимулира производството на колаген.

Сутрин или вечер след къпане, нанасяйте обилен слой кисело мляко върху кожата на лицето си и оставете да престои не по-малко от 20 минутки. Ако смесите киселото мляко с малко мед, ефектът може да бъде невероятен!

 Алое вера

Гелът, съдъращ се в листата на това растение, е отличен овлажняващ агент. Алое вера притежава множество лечебни свойства, поради което често е наричано „лек от природата” или „растение чудо”. Гелът от Алое вера може да се приема вътрешно за силна имунна система, както и за успокояване на стомашно-чревния тракт. Действа силно антиоксидантно. Прилаган локално върху кожата, има уникален хидратиращ ефект, благодарение на който се хидратират и най-дълбоките кожни слоеве!

Сол

Звучи странно, но със сол може да се третира както кожата на лицето, така и тази на тялото. Тя е перфектният ексфолиращ агент, който премахва мъртвите клетки, намалява възпалението и подобрява кръвообращението. Използвайте я в банята, когато порите са отворени.

Авокадо

Маслото от Авокадо е богато на витамините А, Е и D, които са много важни за здравата и хидратирана кожа. Можете да си правите маски за лице от авокадо, към които да добавяте и мед. Тази смес можете да съхранявате в херметически затворен съд в хладилник. Трайността й продължава около 24 часа.

Коментари (2)

    • Афисе
    • 2020-05-13 09:21:41
    Здравей съм 44години лице много суха кожа как правилно грижа лице съм глухонеми
    • д-р Аелита Петрова
    • 2020-05-19 10:17:09
    Здравейте, Много подходящо за проблема суха кожа е кокосовото масло. След измиване вечер, намазвате проблемната кожа с Кокосово масло Holista 440 ml, Студено пресовано, organic кокосово масло. Има овлажняващ ефект и подхранва кожата. Може да се приема и вътрешно. Като добавка към храната може да приемате и Коса & Кожа 600 mg – съдържа необходимите хранителни вещества за поддържане влажността и тонуса на кожата. д-р Аелита Петрова

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.