×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Вече са достатъчни само няколко движения с мишката и натискания по клавиатурата и диагнозата ви е ясна. Без контакт със специалист, само с помощта на интернет и търсачките. Лекарското съсловие следи с все по-голямо безпокойство тази притеснителна тенденция, която вече си има и наименование – киберхондрия.



Ерата на Интернет отвори пред хората един напълно нов свят, който наред с многото удобства и предимства, има и своите недостатъци и дори опасности. Благодарение на глобалната мрежа, вече имате достъп до всякаква информация по всяко време на денонощието. Получавате я без каквото и да е усилие, но в повечето случаи – без каквито и да било базисни познания в дадена сфера. Специално в областта на медицината, това се счита по-скоро за проблем, отколкото за предимство.

Диагноза на една ръка разстояние

И така, дойде време, в което можеш да „попитате” Гугъл за всякакви здравословни проблеми – от най-дребните до по-сериозните. Опасността е ясна – всеки лекар би ви посъветвал да не поемате собственото си лечение в свои ръце, освен ако не сте тесен специалист. Твърде е вероятно да попаднете на информация в мрежата, която свързва симптомите ви с погрешна диагноза – по-сериозна или по-лека. И в двата случая предимствата не са на ваша страна. В първия има опасност да започнете да взимате тежки медикаменти, които не само няма да ви помогнат, но и ще навредят на различни вътрешни органи. Във втория, рискувате да се самоуспокоите и да загубите ценно време за лечение. И в двата случая най-сигурното е едно – рискът от неправилно лечение е огромен.

В размисли за най-лошото

Голямата опасност при самодиагностиката се крие именно във факта, че често води извършващия я към диагнозата „тежко болен”. Преобладават случаите, в които самоизследващите се чрез глобалната мрежа стигат до много по-тежки заболявания от тези, които в действителност имат.

Разболеете ли се веднъж и тръгнеш ли по плоскостта на самодиагностицирането, вие неминуемо ще намирате срещу симптомите си имената на тежки заболявания, които могат да ви шокират. Глобалната мрежа наистина може да бъде голям и ценен помощник, но само на тесни специалисти в съответната медицинска област. Тя може да помогне и на вас, но само колкото да знаете основните симптоми на някои болести, без да ви дава никакво право да се опитвате да прилагате лечение сами.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.