×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Главата

Климатиците могат да предизвикат у много хора на пръв поглед необясними болки в главата. Скорошни изследвания пък дори сочат, че дългият престой в климатизирани помещение може да доведе до депресивни състояния.

Челото

Челото и синусите често са подложени на прякото въздействие на  студената въздушна струя, особено когато става въпрос за автомобилен климатик. Това често води до болки в областта на челото и още по-лошо – до възпаления на синусите. Не забравяйте, че автомобилният климатик не само простудява челото, насочен пряко към главата ви. Знайте, че когато изключите климатика в колата си, зад малките решетки на вашето табло продължава да бъде влажно – резултат от работата на климатичната система. А влагата, както знаем, е идеална среда за живот на всякакви бактерии. Така че, влизайки отново в автомобила и насочвайки струята към главата си, вие не само предизвиквате температурен шок , а и насочвате към устата и носа си истински поток от активни бактерии и микроби.

Очите

Сухият въздух от климатика силно дразни очите, което често може да доведе до неприятни възпаления.

Носът

Всеки от нас знае от личен опит – настинката и хремата са най-честия резултат след дълъг престой в климатизирано помещение.

Гърлото

В областта на носоглътката, гръкляна и гласните струни под влиянието на въздуха от климатика започва да се събира секрет и слуз, които правят гласа ни дрезгав, а често водят и до дразнеща кашлица. В по-лошия случай може да се стигне и до ангина.

Бронхите

Когато бронхите ни не са добре, това може да доведе до изостряне на астмата ни, ако имаме такава. „Благодарение” на климатика за съжаление можем да се сдобием и с възпаление на горните дихателни пътища, което да е предизвикано от бактерии, намерили убежище именно в климатика, както вече беше обяснено по-горе. Климатиците нерядко са виновници и за възникване и развитие на алергии.





Сърцето

След дълъг престой в климатизирани помещения според някои кардиолози се стига до повишаване на кръвното налягане, което, както всички добре знаем, може да бъде предпоставка за развитие на различни кардиологични проблеми.

Ръцете

Ако понякога след дълъг престой в стая с климатик чувствате ръцете си слаби, нищо чудно именно той да се е „погрижил” за това – под неговото пряко въздействие не е изключено да се стигне до временно частично обездвижване и схващане на мускули.

Коленете

Ако често преминавате от климатизирани помещения навън и обратно, има риск да получите болки в ставите.

Бъбреците

При настинка често се стига до нарушения във функциите на бъбреците, човек ходи по често до тоалетна по малка нужда. Появява се опасност от възпаление както на бъбреците, така и на пикочните пътища.

Най-сериозните опасности, които ни дебнат:

-          Внимавайте с резките промени на температурата. Ако излезете от автомобил, в който климатикът е на 18 градуса, а навън е лятна горещина, може дори да колабирате. Има опасност кръвоносната ви система да не успее да се справи достатъчно бързо с температурния шок.

-          Ако сте в автомобил, никога недейте да редувате духалките на климатика с класическото проветряване през прозореца.

-          Ако имате алергия към плесени, не е препоръчително да прекарвате дълго време в климатизирани помещения.

-          Филтрите на климатиците трябва да се чистят редовно. В противен случай, както бе споменато по-горе, климатиците могат да се превърнат в развъдник на бактерии. Има данни за случаи, в които пътуващи в самолет хора се заразяват с тежки инфекции, преносими по въздушно-капков път, именно заради лоша хигиена на филтрите.

-          Според група американски учени, климатиците имат вина дори и за напълняването. Тяхната версия е, че приятната температура, която те поддържат в стаята, пречи на хората да се потят и да изхвърлят по този начин излишните калории.

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.