×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Коя джада ще ви помогне да заспите?Коя джада ще ви помогне да заспите?
Не може да спите и се въртите в леглото по цели нощи? Къде е решението? В тапите за уши, в маската за очи или в релаксиращата музика... Има много средства за спокоен сън. Кои от тях обаче наистина действат и кои са пълна измислица? Статистиката сочи, че 45% от населението на земята има проблеми със съня. Това води до влошаване на качеството на живот, като нарушават психическото и физическото здраве. Множество медицински изследвания доказват, че липсата на добър сън е причина за високо кръвно налягане, за затлъстяване, диабет, белодробни и други болести.
Често хората прибягват до различни джаджи и приоми, за да заспят. Дали обаче те им помагат?


В пълна тишина. Повечето хора смятат, че трябва да спят на пълна тишина. Предлагаме ви някои машинки, които могат да ви помогнат, за да заспите.
Звука на вълните. Вече и в България се продават машини за сън. Те произвеждат различни успокояващи звуци като тези от разбиващи се вълни, бръмчене на пчели в полето или дори духане на вятър. Т.нар. “бели шумове” помагат за успокоение на мозъчните вълни и релаксация. Доказано е, че те помагат за по-лесното заспиване. Някои хора обаче се оплакват, че те ги натоварват повече, отколкото им помагат да заспят.
Музика. Нежна релаксираща музика също може да ви отнесе в страната на сънищата. Проучвания показват, че хора, болни от шизофрения са се повлияли от лечението много по-добре, когато са слушали тиха, отпускаща музика. Изберете няколко СD-та с джаз, блус или класически мелодии и ги слушайте вечер преди сън.
Тапи за уши. Това е лесен и ефективен начин да се изолирате от действителността. Може би не може да заспите, защото партньорът ви хърка или живеете на много шумна улица. Тапите за уши ще ви помогнат да блокирате всички шумове, които смущават покоя ви.

Събудете се с усмивка. Често проблемите със съня започват, когато в продължение на седмици се събуждате от ужасяващия звън на алармата на будилника. Изследване показва, че хората се стряскат и това ги прави по-раздразнителни и нервни. Ето защо учените препоръчват да изберете будилник, който ще ви събуди без да подскачате в леглото. Опитайте с няколко варианта, които най-добре ще работят за вас. Много хора се оправдават, че само силният звън ще ги изкара от топлата завивка, но различни проучвания показват, че е въпрос на навик. Мозъкът свиква със звуците, които му подавате и скоро ще се събуждате и от съвсем леко звънене на алармата.

Лека нощ.
Има още няколко средства, които ще направят съня ви по-дълбок и спокоен.
Лавандула. От година ароматът на лавандула се използва като приспивателно средство. Дали ще запалите лавандулова свещ или ще поръсите няколко виолетови цветенца в спалнята е въпрос на личен избор. Може да си купите шампоан или балсам, с който да се изкъпете преди лягане. Изследователите са категорични, че уханието на лавандула ще ви помогне да се потопите в страната на сънищата.
Маска за очи. Прекалено силната светлина пречи за производството на мелатонин – хормонът, който е отговорен за здравия и спокоен сън. Ето защо маската за очи ще ви помогне да спите по-спокойно и дълбоко. Изберете маска от памучна материя. Важно е да не ви стяга. Нека да е по-хлабава, за да не се събудите на сутринта с главоболие. Използвайте я и, когато пътувате.
Забравете за червеното. Внимавайте в какъв цвят боядисвате спалнята си. Има редица проучвания, които показват, че много хора не могат да спят, защото спалнята им е боядисана в прекалено ярки и крещящи цветове. Изберете нещо по-неутрално – млечно жълто или розово. Забравете за червеното, ярко синьо или лилаво. Дори зеленото, което според експертите успокоява може да причини безсъние.

Ревита Ви препоръчва

Izi Night, 252 mg

Жълт кантарион, 420 mg

Спокойна нощ, 440 mg

Добро настроение, 471 mg

Дамиана (лист), 400 mg

Маточина (лист), 490 mg

Глог (плод), 510 mg

Валериана (корен), 530 mg

Валериана, 525 mg

Мелатонин, 2.5 mg

Коментари (3)

    • Kremena
    • 2011-11-02 00:48:00
    Прекрасни съвети, така ми се искаше "на готово" да ми препоръчате изпитана музика релаксационни песни или творби но...ще кажете..има си музикотерапия. С благодарност
    • Павлета Миланова
    • 2012-12-13 15:58:46
    Може ли да ми кажете къде се продават тези машинки за звуци в България, понеже не мога да открия никъде!! Благодаря предварително!
    • Ревита
    • 2012-12-13 16:07:34
    Здравейте, За съжаление не разполагаме с подобна информация. Хубав ден, Соня Атанасова www.revita.bg

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.