×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Артрит

 

 

Стандартното лечение на артрита включва лекарства с множество странични ефекти. Тези лекарства не успяват да спрат разрушаването на костите и ставите, причинено от остеоартрита и ревматоидния артрит. Второ, въпреки употребата им, пациентите все пак продължават да живеят с болката и ограничената подвижност.

 

Ревматоидният артрит е силно възпалително състояние, втората най-често срещана форма на артрит. Той се среща два пъти повече при жените отколкото при мъжете и засяга ставите. Симптомите му включват болка, ограничена подвижност и отичане. След време може да се стигне до разрушаване на хрущялите и дори на костите. Това може да деформира ставите и допълнително да ограничи движенията.

 

Куркуминът се справя успешно с разрушителните ефекти на артрита! Това се дължи на способността му да атакува множество възпалителни процеси едновременно. През 2012 г. било проведено изследване с хора, страдащи от ревматоиден артрит, с много високи показатели на възпаление не само в ставите, но и в други важни тъкани. При изследването куркуминът имал по-добри показатели от редица противовъзпалителни конвенционални лекарства, но без да има техните странични ефекти. Освен това куркуминът атакувал директно причинителя – възпалението - вместо да замаскира болката и останалите симптоми.

 

Международен екип от учени провел експеримент едновременно в САЩ и Индия,  в който участвали 45 души с активен ревматоиден артрит. Те били разделени на 3 групи – първата приемала само куркумин (500 мг/дневно), втората в комбинация към куркумина приемала и 50 мг дневно противовъзпалително лекарство, а третата била само на лекарства. Всички пациенти приемали назначеното им лечение в продължение на 8 седмици. По време на изследването се отчитали стандартни ревматоидни показатели. Освен това в началото и в края на експеримента били направени кръвни изследвания. Пациентите отчитали нивото на болка по скалата от 1 до 10. Резултатите недвусмислено показали практическите ползи от куркумина в сравнение със стандартното лечение. Пациентите от куркуминовата група имали 44.5% подобрение, тези от смесената група – 44.4%, а третата група на стандартно лечение – 42.1% подобрение.

 

Най-голямо било подобрението при отичането и болките в ставите отново при първата група, тя била и с най-ниски маркери на възпаление в кръвта. Най-драстична била разликата при отчитане на С-реактивния протеин (маркер за възпаление) – 52% спад при куркуминовата група, 26.9% спад при смесената група и 1.5% увеличаване при „лекарствената група”.

 

В обобщение може да се каже, че това изследване за пръв път доказва превъзходството на куркумина пред стандартните противовъзпалителни лекарства за ревматоиден артрит. Освен това то показало, че прибавянето на стандартно лекарство към куркумина не променя значително резултатите.

 

Куркумин срещу остеоартрит. Остеоартритът, доскоро смятан за дегенеративна болест, се оказва силно свързан с възпалителния процес. Една от ключовите характеристики на остеоартрита е разрушаването на хрущяла, който се намира в ставите. Най-новите изследвания показват, че куркуминът може да предпази хрущяла по няколко начина. Той противодейства директно на възпалителните молекули, особено на тези в самите хрущялни клетки. В лигавичните мембрани, които покриват ставите, куркуминът потиска растежа на възпалителните клетки, отговорни за разрушаване на хрущяла. Куркуминът има способността дори да инхибира ензимите, които „изяждат хрущяла“ и предизвикват самия разрушителен процес.

 

Куркуминът носи голяма надежда за справяне с всички видове възпалителни болести, но действието му е ограничено от слабата му абсорбция. За щастие вече съществува и формула със 7 пъти по-голяма биодостъпност от обикновения куркумин. Това е продуктът Теракурмин™, съдържащ превъзходна бионаличност и висока степен на усвояване. Част от специалната линия продукти на канадската марка Natural Factors – Rich Line. Вижте повече за Теракурмин™ ТУК!

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.