×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Родината на Лапачото, познато още и като Мравчено дърво, е Южна Америка. От неговата кора се приготвя чай. Дървото е дълголетник – живее приблизително 700 години.

Инките лекували с настойка от кора на лапачо много болести. Наричали го „дървото на живота“.

Чаят от лапачо има особен вкус. Хората, опитали лапачо, наподобяват вкуса на чая от лапачо от анасонови капки до горчиво-тръпчивия вкус на абсента. Тръпчивият вкус се дължи на високо съдържание на дъбилни вещества в кората. Цветът на чая е светло или тъмно кафяв, с аромат на трева или дърво, с примес на кисело.

Кората на дървото е с тъмнокафяви ивици, прилича донякъде на изсушена кора от липа.

Защо е полезно Лапачото?

Всъщност, лапачото е познато под много имена: туземците го наричат Taheebo” и “Ipe Roxo”, на португалски звучи като “Pau D’Arco”, известно е и като мравчено дърво, защото по него се забелязват само мравки и никакви други насекоми.

Лапачото се справя с много болести. Още коренното населние на Южна Америка преди хилядолетия са открили неговото външно и вътрешно приложение. Използвали са го успешно при инфекции, простуди, грип, заболяания на стомаха и дихателните пътища, артрит и др.

Съвременната наука също отделя заслужено внимание на лапачото, опитвайки се да обяснят по научен начин свойствата на това „лекарство за 100 вида болести“.

Лапачото съдържа рядко срещаните в растенията биологично активни съставки като нафтахинон (N-фактор) и анрахион (A-фактор).

Разбира се, чаят от лапачо не е панацея, но доказано спомага при лечение, както и спомага оздравителнте процеси в организма.

Растението действа:

-обезболяващо

-антибактериално и антипаразитно

-антиокислително (той е мощен антиоксидант)

-притежава слабително действие (нормализира стомашно-чревния тракт)

-противовъзпалително (понижава болката и възпалителните процеси в организма)

Как да си приготвите чай от лапачо:

1 ч.лъжица лапачо, няколко парчета жинджифил, пръчица канела, шафран и кориандър. Когато водата заври, залейте лапачото, оставете го да поври 3-5 минути. Залейте и подравките и ги оставете да поседят 15-20 минути.

И още един начин:

Оставяте литър вода да заври, след това добавяте в нея 4 чаени лъжички изсушена кора лапачо и оставяте да поври още 5 минути, след това оставяте чая да престои още 15 минути.

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.