×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Научните изследвания най-после потвърдиха оздравителния ефект на древната практика на постенето. Учените от Университета на Южна Калифорния са установили, че дори само три дни гладуване/постене може да регенерира цялата имунна система, включително и за хората в напреднала възраст.

 

aaaИзследователите предполагат, че гладуването отключва процеса на регенерация, като подтиква стволовите клетки да произвеждат нови бели кръвни телца, които се борят с инфекциите. По същество това е регенериране на цялата имунна система.

 

Наскоро Tech Times цитира важни констатации от същото проучване: „Когато гладувате, организмът се старае да пести енергия – едно от нещата, които може да се направи, е да рециклира голяма част от клетките на имунната система, които по принцип не се използват, особено тези, които са увредени“ – казва Валтер Лонго, преподавател във Факултета по геронтология на Университета на Южна Калифорния и един от авторите на изследването. Той допълва, че при силно увредена от химиотерапия или стареене имунна система гладуването може буквално да генерира нова имунна система.

„Гладуването за два до четири дни задейства режима за оцеляване на тялото, при който организмът започва да използва запасите от мазнини и захар и разрушава остарелите клетки“ - съобщава Tech Times.

 

The Times of India публикува статия, озаглавена „Осемдневното постене годишно засилва имунитета“, където също се цитират резултатите от калифорнийското проучване, според което постенето (гладуването) кара стволовите клетки в тялото да регенерират и реконструират цялата имунна система.

 

Изследователите предупреждават, че въпреки доказаните ползи от гладуването, то трябва да се практикува разумно – нужни са още клинични изследвания, защото досегашните резултати не са еднозначни.

 

Какво представляват стволовите клетки?

Това са базови недиференцирани клетки. Те са източник на всички специализирани клетки като мускулни, кръвни и др. Стволовите клетки са два типа: неограничени и ограничени.

Неограничените стволови клетки, наричани още ембрионални, могат да се развият във всеки вид клетка или тъкан. Потенциално тези клетки са способни да възстановят всеки вид наранени или болни клетки или тъкани.

Изследванията на ембрионалните клетки са фокусирани върху разработката на синтетични препарати, които могат да имитират тези клетки. Голямо предимство на ембрионалните клетки е, че те могат да се размножават извън тялото – в лабораторни условия. В настоящия момент ембрионални клетки се произвеждат от отхвърлени от клиниките за асистирана репродукция тридневни ембриони. За разлика от ограничените стволови клетки, ембрионалните могат да живеят извън тялото и да бъдат превърнати във всеки вид клетки или тъкани според нуждите.

 

Ограничените стволови клетки, наричани още зрели (възрастни), от известно време успешно се използват за възстановяване на някои органи и тъкани. Тук разликата е, че те не могат да възстановяват всеки тип органи и тъкани, а само специфични клетки и тъкани в зависимост от мястото, от което са извлечени. Основният недостатък е, че не всички органи и тъкани могат да бъдат източник на такива зрели стволови клетки. За съжаление, ограничените стволови клетки не подлежат на отглеждане в лабораторни условия – като се вземат от тялото, те трябва да се замразят и след това директно да се трансплантират в пациента.

 

Гладолечението – древна медицинска практика

Лечебният глад е практика на въздържание, при която има отказ от твърда храна за конкретен, предварително избран период с цел да бъдат постигнати разнообразни лечебни резултати – профилактични и терапевтични.

Гладуването е използвано за лечение още преди хиляди години. Хипократ - бащата на съвременната медицина, препоръчва лечебния глад и предава на учениците си идеята, че постенето активира способността на тялото да се самолекува.

 

Преди около 500 години Парацелз, прочут швейцарски лекар, създател на съвременната токсикология, заявява: „Гладуването е най-великото лекарство, лекарят вътре в нас“. Аюрведа, индийска лечебна система на повече от 5000 години, отдавна защитава терапевтичните ползи от постенето (лечебния глад).

 

В Европа гладуването под лекарско наблюдение и днес е традиционно използвано за възстановяване на здравето при боледуване.

 

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.