×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

люцерна, детоксикацияПовечето хора си мислят, че люцерната не е нищо повече от прост плевел, който се използва (най-много) за храна на животни. Е, ако и вие сте толкова заблудени, то тази статия е точно за вас!

Истината, която много от вас не знаят, е че люцерната се характеризира с висока хранителна стойност и активни лечебни свойства.

Люцерната (Medicago Sativa), е многогодишно цъфтящо растение, отглеждано предимно като фуражна култура. Благодарение на богатия си хранителен състав, люцерната е подходяща част от „менюто” на повечето дворни животни.

Люцерната традиционно се е използвала от китайците за лечение на камъни в бъбрециите, стомашно-чревни проблеми, подуване на корема и задържане на течности. Китайците вярвали още, че люцерната успешно пречиства кръвта, спомага за изхвърлянето на отровите от тялото и болки в ставите. Древните индийци пък, използвали люцерната основно за стомашно-чревни заболявания.

По отношение на ползите за здравето, люцерната притежава отлична характеристика. Това е и причината, поради която люцерната все по-често започва да се среща в различни хранителни добавки. При избора на продукт обаче, трябва да сте внимателни за качеството – то е определящо за ефекта, който искате да постигнете.

 Състав на люцерната

Люцерната е растение, богато на калций, фосфор, желязо, цинк, натрий, кумарини, 8 есенциални аминокиселини, флавони, каротин, витамините А, В1, В2, В3, В5, В6, фолиева киселина, К и С.

Люцерната е и един от най-добрите източници на хлорофил – съдържанието на хлорофил у люцерната е около 4 пъти по-високо от това в повечето плодове и зеленчуци. Редица научни изследвания са доказали ефикасността на хлорофила по отношение на детоксикацията и пречистването на тялото, формирането на кръвни клетки, регулиране на алкално-киселинния баланс на организма, издръжливостта и здравето на клетките.

Как действа люцерната?

Контролира холестерола. Люцерната притежава свойството да елиминира „лошия” холестерол от тялото. По този начин, тя намалява риска от развитие на сериозни сърдечно-съдови усложнения и болести. Люцерната възпрепятства усвояването на холестерола и действа пречистващо и на черния дроб.

Подпомага храносмилателната система. Люцерната е богата на храносмилателни ензими и много фибри, поради което тя е силно препоръчителна за хора с нарушения на стомашно-чревния тракт. Най-често срещаните храносмилателни проблеми, като гадене, слаб апетит, стомашни язви и гастрити, лошо храносмилане, запек и др., могат да бъдат успешно повлияни от приема на люцерна.

Детоксикира тялото. Люцерната притежава отлични детоксикационни свойства. Редовният прием на люцерна, води до гарантирано премахване на токсините от тялото и прилив на повече енергия.

Полезна при алкохолна и дори наркотична зависимости. Доказано е, че люцерната противодейства на влечението към алкохол и/или наркотици, така че ако не дай Боже сте зависими, люцерната до голяма степен може да ви помогне да се справите с проблема.

Потиска симптомите при менопауза. Люцерната може да бъде ненадминат помощник на жени в менопауза, защото значително неутрализира симптомите и признаците на това състояние. В известен смисъл, действието на люцерната е доста сходно с това на редица медикаменти, препоръчвани в тези случаи, с тази разлика че не предизвиква нежелани странични ефекти и приемът й е напълно безопасен.

Намалено кръвосъсирване. Люцерната е богата на витамин К, поради което приемът й е много подходящ за хора, които страдат от бавно, затруднено съсирване на кръвта.

За облекчаване на астма. От древни времена, люцерната се използва срещу всевъзможни респираторни заболявания, включително астма. Обилното съдържание на хлорофил в растението, го прави подходящо при лош дъх и за по-добра устна хигиена.

Противораково действие. В състава на люцерната влиза и аминокиселината L-канаванин, която свързва канцерогените в дебелото черво. По този начин ускорява изхвърлянето им от организма.

Диуретик. Диуретичното действие на люцерната предотвратява задържането на вода и развитието на някои бъбречни заболявания. Растението съдържа вещества, които действат пре1истващо на бъбреците и подобряват състоянието при уринарни проблеми. Приемът на люцерна спомага и за хора, предразположени към чести инфекции на пикочните пътища.

Противоанемично действие. Люцерната е доказано природно лекарство срещу състояния на анемия. Редица специалисти препоръчват хранителните добавки със съдържание на люцерна на пациенти, страдащи от анемия, защото резултатите наистина са впечатляващи.

Вижте всички продукти с Люцерна

Прочетете още за Люцерна

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.