×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Медитация за гладка кожаПочти всеки, който страда от хронично кожно заболяване като псориазис или розацея, знае, че силният стрес и напрежението влияят негативно върху състоянието на кожата. Все повече учени търсят отговор каква е сложната връзка между епидермиса и психиката и защо стресът причинява толкова проблеми. „Всичко е много индивидуално – онова, което тревожи един човек, може изобщо да не повлияе на друг”, казва дерматологът и клиничен психолог д-р Ричард Г. Фрийд, член на Американската академия по дерматология. „При някои чувството на гняв, депресията или стрес сериозно се отразяват върху кожата, при други – няма никакви последствия.”
За да разберат сложните връзки между стреса и състоянието на кожата, д-р Фрийд и неговите колеги внимателно проследили биологичните реакции на човек, когато е подложен на силно напрежение. Невропептидите, химикалите, които се отделят от нервните окончания на кожата, защитават епидермиса от инфекции и външни дразнители. Когато невропептидите започнат да действат, може да се получи изтръпвате, сърбеж, зачервяване или възпаление. Според д-р Фрийд при стрес нервните окончания на кожата отделят огромно количество невропептиди без да има външни дразнения. Резултатът е зачервяване на кожата или обостряне на хроничните състояния като псориазис. „Доскоро се смяташе, че невропептидите остават само в епидермиса. Ние установихме, че те достигат до мозъка и при стрес подават сигнали за несъществуваща инфекция”, обяснява специалистът. „Състоянието на пациента се влошава и това води до допълнителен стрес и безпокойство. Порочният кръг се затваря”, обяснява той. За да се реши този проблем, лекарите съветват болните да лекуват както кожата, така и психиката си. Хипноза, йога, тай-чи, медитация – всички тези методи помагат за управление на стреса.
”Много от пациентите с розацея например се затварят в себе си. Те се притесняват да излизат, да общуват. Изложени са на огромно напрежение. Това е причина състоянието им да се влоши”, казва дерматологът. Според него стресът може да направи кожата по-пропусклива, по-чувствителни и да се справя по-трудно с инжекциите. По този начин в епидермиса проникват много бактерии и алергени. „След посещението на дерматолог, пациентът трябва да посети и психолог. Колкото по-бързо се справи със стреса, толкова по-лесно ще се сбогува и с кожните проблеми”, допълва д-р Фрийд.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.