×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Меланомата поразява все по-млади хораБроят на хората, засегнати от рак на кожата се увеличава главоломно през последните години. За това алармират американски учени от Mayo Clinic в Минесота (САЩ). Резултатите от дългогодишно проучване показват, че меланомата поразява все по-млади жени и мъже. Оказва се, че честотата на смъртоносното заболяване се е увеличила с 8 пъти сред младите за периода 1970 – 2009 г. В изследването участвали доброволци на възраст между 18 и 39 години.
Меланомата е един от най-агресивните видове рак. Той среща при хора, които прекарват много време на слънце или в солариума. При облъчването със свръхдози ултравиолетови лъчи меланоцитите трябва да произвеждат усилено меланин, те нарастват и може да се изродят в туморни клетки. В много от случаите меланомата е смъртоносна.
Учените смятат, че прекаляването със солариума е сред една от най-честите причини за драстичното повишение случаите на рак. „Спасението е ранната диагностика. Всеки човек трябва постоянно да оглежда кожата си и при най-малкото съмнение да отиде на лекар”, казва дерматологът и ръководител на проучването д-р Джери Брюър. „Ранното откриване на рака дава много добри шансове на човек да оцелее”. Има няколко признака, които могат да ви наведа на мисълта, че съществува проблем. Внимателно прегледайте тялото си за асиметрични бенки с неясни очертания, кафяви или червеникаво-кафяви и по-големи от 6 мм в диаметър. Лекарите съветват още винаги да носите шапка с широка периферия, да се обличате добре, дори и през лятото и да слагате слънцезащитни продукти, които предпазват от UVA и UVB лъчите.
”Хората често използват сънцезащитен крем, когато излизат навън, но го забравят, когато са на солариум. А именно там опасността от възникване на рак на кожата е огромна. Не без причина в 36 държави по целия свят започва ограничаване използването на солариум на деца под 18 или 21-годишна възраст. Добрата новина е, че и в много други държави използването на солариум напълно ще се забрани”, казва д-р Кавита Марилава, дерматолог и завеждащ клиника по кожни болести в Ню Йорк (САЩ).

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.