×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Ирландски учени установиха, че количеството серотонин, който наричат „хормон на щастието”, директно зависи от количеството бактерии, обитаващи червата. Серотонинът е невромедиатор на мозъка, който се произвежда от незаменимата аминокселина триптофан. В мозъка серотонинът осъществява предаването на електронни импулси между невроните. Попадайки в кръвта, серотонинът изпълнява функциите на „хормон на щастието” – дава добро настроение, прилив на сили и устойчивост към стрес. Задължително условие за синтеза на серотонин е слънчевата светлина. Ето защо при лошо време и настроението е лошо.

В микрофлората на червата влизат около 500 различни микроорганизими. Полезните помагат за преработка на храната, вредните се хранят с отпадъците от ферментацията и произвеждат токсини. Размножаването на тези вредни микроорганизми се ограничава от бифидобактериите, което е и една от защитните функции на червата. Ирландските учени са изследвали мишки и са установили, че липсата на бактерии в червата в детска възраст води до дефицит на серотонин в главния мозък в зряла възраст и възниква необходимост от допълнителен прием. Изводът е, че отсъствието на микрофлора в червата води до ясно изразено негативно влияние на функциите на главния мозък.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.