×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Насилието по телевизията пречи на съняВсяка вечер сядате пред телевизора с дистанционно в ръка и се чудите кой от многобройните канали да изберете. За съжаление често режисьорите залагат на насилието във филмите и страшните новини в информационните емисии. Статистиката сочи, че те имат най-голяма гледаемост. Замисляли ли сте се обаче как влияят тези кадри върху съзнанието ви? Американски учени установиха, че колкото повече насилие гледате по телевизията, толкова по-трудно ще заспите нощем. Двойно по-застрашени са децата между 3 и 7-годишна възраст, които се впечатляват дори от анимационни филмчета като „Том и Джери“, където насилието, макар и в комична форма, преобладава. Учените са изследвали над 600 доброволци на различна възраст. По време на проучването половита от тях гледали филми и предавания без никакво насилие, а другата половина – само батални сцени или ужасяващи новини. Оказало се, че телевизията, в която преобладават батални сцени пречи на съня. „Филмите с насилие са най-опасни за децата между 2 – 3-годишна възраст. Те не трябва да седят пред телевизора повече от 2 часа. За възрастните този срок може да се удължи на 4 ч.“, казва д-р Мишел Гарисон от Американската педиатрична асоциация. „Много семейства допускат грешката като оставят телевизора да работи, докато заспят. След това обаче спят много неспокойно, събуждат се рано и не се чувстват отпочинали“, допълва той.
Резултатите от паралелно проучване в Сиатъл сочи, че 1 от всеки 5 деца не може да спи, събужда се или плаче, ако преди това е гледало телевизия. В експеримента са участвали 112 малчугани на различна възраст. Според учените телевизорът се оказва по-голяма заплаха за съня от компютъра и компютърните игри. Вече има категорични доказателства, че липсата на достатъчно сън води до проблеми в концентрацията, агресивно поведение и емоционална нестабилност.

За по-добър сън Ревита ви препоръчва

Izi Night, 252 mg

Жълт кантарион, 420 mg

Спокойна нощ, 440 mg

Добро настроение, 471 mg

Дамиана (лист), 400 mg

Маточина (лист), 490 mg

Глог (плод), 510 mg

Валериана (корен), 530 mg

Валериана, 525 mg

Мелатонин, 2.5 mg

Коментари (1)

    • мария
    • 2013-01-28 12:09:57
    Искам да взема отношение спрямо филмите ,които се излъчват по българска телевизия..От 1990 година след така наречения преход,филмите които се прожектират са с нулево възпитателно значение спрямо децата и младежите.Така наречените екшъни показват някакви страховити кадри със насилие,убийства ,извращения и темподобни. Ако имате мнение по тези редове ,които пиша,моля Ви вземете някакво отношение

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.