×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
суперхрана против диабет, рак, отслабванеСпоред Дейвид Улф, автор на книгата „Суперхрани. Храна и лекарство на бъдещето“ спирулина е едно от веществата с най-висока хранителна стойност в света. В действителност то е станало синоним на суперхрана.

Най-голямото предимство на спирулината е несравнимото й съдържание на хранителни вещества. Според спектралния й анализ 1 унция или 28 грама изсушена спирулина съдържат 44% от необходимото ни желязо, 32% от протеина, 60% от рибофлавина, 44% от тиамина и 85% от желязото. В същото количество спирулина се съдържат и малки количества витамини А, С, Е и К, много от витамините от В-групата, микроелементи, както и есенциални мастни киселини. Така спирулината се превръща в почти перфектната храна като й липсва единствено витамин Д.

Според изследване, публикувано в списание Биохимична фармакология, спирулината съдържа протеина – С-фикоцианин, който може значително на намали пролиферацията на ракови клетки при левкемия като причинява апоптоза на раковите клетки (клетъчна смърт). Изследванията върху мишки потвърждават, че приемът на спирулина води до повишена активност на клетките-убийци.

Изследване от 2005 година, публикувано в Най-нови фармакологични биотехнологии показва, че високата концентрация на хранителни вещества в спирулината може да подобри активността на белите кръвни клетки и да стимулира антителата. Тези й качества я правят прекрасно защитно средство срещу много сериозни вируси като херпес вирус, цитомегаловирус, грипен вирус и ХИВ вируса. Тя инхибира карциногенезата благодарение на антиоксидантното си въздействие, които предпазват тъканите и намаляват токсичността в черния дроб, бъбреците и тестисите.

Въпреки че приемът на спирулина може да подобри здравето на всички органи в човешкия организъм, изследванията сочат, че тя е особено полезна за черния дроб. Индийско-малазийско изследване върху мишки показва, че храненето със спирулина повишава нивата на чернодробни ензими, което предпазва от увреждане на черния дроб. Според учените това се дължи на високите нива на антиоксиданти в спирулината.

Изследване от 2005 година, публикувано в списание Експериментална неврология показва, че 180 мг спирулина на килограм тегло има способността на намали увреждането на мозъка и да подпомогне възстановяването на невроните при плъхове, които страдали от инсулт. Учените са открили връзка между подобрената функция на мозъка и диетата, богата на антиоксиданти и противовъзпалителни фитохимикали.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.