×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Паник атаки

 

Нервната възбудимост се различава от страха по това, че докато страхът е рационален отговор на реална опасност, нервната възбудимост няма ясна или реална причина. Силната нервна възбудимост може да доведе до панически атаки – интензивно чувство на страх. Паническите атаки най-често са свързани с агорафобия – страхът да останеш сам или да бъдеш на публични места.

 

Какво причинява нервната възбудимост? Тя се причинява от психологически стрес и от биохимични фактори като кофеина или определени лекарства. Може би най-голямото биохимично разстройство забелязано при хората с нервна възбудимост и панически атаки, е повишеното ниво на млечна киселина в кръвта. Лактатът (разтворимата форма на млечна киселина) е крайният продукт от разграждането на кръвната захар при отсъствие на кислород. Установено е, че ако при хората с панически атаки бъде инжектиран лактат, те ще изпаднат в сериозна криза, докато, ако лактатът бъде инжектиран при хора с нормално състояние, той няма да повлияе. Намаляването на лактата е много важно за лечението на нервната възбудимост и паническите атаки. Този факт се игнорира от повечето лекари.

 

Намаляване нивата на лактат. Съществуват 6 хранителни фактора, които могат да са отговорни за повишените нива на лактат при хората с нервна възбудимост – алкохол, кофеин, захар, дефицит на витамини от В групата (ниацин, пиридоксин и тиамин), дефицит на калций и магнезий, хранителни алергии. Избягването на алкохола, кофеина, захарта и хранителните алергени значително облекчава симптомите на нервната възбудимост. Дори само спирането на кафето може напълно да облекчи симптомите, категорични се специалистите.

 

Магнезий – успокояващият минерал. Магнезият е есенциален минерал, който участва в над 300 биохимични реакции, включително в активацията на химични ензими, регулиране нивата на други хранителни вещества и оптимално функциониране на повечето органи, включително на мозъка. Дефицитът на магнезий може да доведе до нервна възбудимост, раздразнителност, страх, безсъние, объркване, безпокойство и загуба на памет. При двойно-сляпо изследване 246 души с нервни нарушения приели 250 mg магнезий или плацебо. При магнезиевата група се наблюдавало по-голямо намаляване на нервната възбудимост и депресията. За да се постигнат най-добри резултати е добре да се използва високо разтворимата форма магнезиев цитрат.

 

Омега-3 мастни киселини. Нервната възбудимост и депресията имат връзка с ниските нива на омега-3 полиненаситени мастни киселини. Тези две състояния могат да увеличат производството на провъзпалителните цитокини, които имат влияние и върху настроението. При депресия е добре проучен положителният ефект от добавките с рибено масло. При изследване върху студенти по медицина приемът на 2.5 gr дълговерижни омега-3 мастни киселини от рибено масло дневно довели до 14% намаляване в производството на цитокини и 20% намаляване симптомите на нервна възбудимост.

Лененото семе, което е източник на късоверижната алфа-линоленова киселина, също има ефект при нервна възбудимост. При изследване на пациенти с агорафобия от повече от 10 години, 3/4 от пациентите имали подобрение 2 до 3 месеца след ежедневния прием на масло от ленено семе (2 до 6 лъжици дневно). Всички пациенти имали симптоми на дефицит на есенциални мастни киселини като суха кожа, пърхот, чупливи нокти, които растат бавно, нервни разстройства. 

 

ГАБА – гама-аминобутирова киселина. ГАБА е основен невротрансмитер, който се среща в нервната система. Ниските му нива са свързани с нервна възбудимост, депресия, безсъние и епилепсия. Някои успокоителни средства взаимодействат с ГАБА рецепторите. Клиничните изследвания показват, че ГАБА има успокояващ ефект, тъй като променя мозъчните вълни и намалява маркерите на стрес и нервна възбудимост, включително нивата на кортизол в слюнката. Стандартната доза е 100 до 200 mg три пъти дневно, а ефектът се усеща в рамките на 5 минути.

 

Кава-кава. Това растение се използва от векове в южните тихоокеански райони за релаксация, подобряване на настроението и подпомагане на съня. Стандартизираният екстракт от кава-кава понижава изнервеността и минимизира негативните ефекти от стреса. Наскоро проведените изследвания потвърждават безопасността и ефективността му. Той помага при общи нервни нарушения свързани с постоянно безпокойство, безсъние, слаба концентрация, раздразнителност, умора и мускулно напрежение. При безсъние приемът на 200 mg екстракт от кава дневно в продължение на 4 седмици може да подобри качеството на съня и да намали нервната възбудимост, без да оказва странични ефекти. Препоръчителният прием е 45 до 70 mg кавалактони до 3 пъти дневно.

 

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.