×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Затлъстяването не може да се смята за абсолютен синоним на сърдечно-съдови болести, диабет, рак, хипертония и други традиционно свързвани с високия индекс на телесната маса (ИТМ) заболявания. Резултатите от две изследвания, публикувани в септемврийския брой на сп. European Heart Journal, показват, че сред пълните има достатъчно здрави хор, а ниското тегло не винаги е полезно за здравето. Д-р Франсиско Ортега и проф. Стивън Блеър от университета в Южна Каролина са анализирали информация за 43 265 посетители на центрове по аеробики, които били анкетирани периодично за здравословното им състояние от 1979 до 2003 г. Оказало се, че 46%  от анкетираните с много висок ИТМ имат абсолютно нормална обмяна на веществата и по здравословни показатели по нищо не се отличават от хората със средно тегло.

Второто изследване на шведски учени от университета в Гьотеборг е посветено на феномена „парадокс на затлъстяването” – пълните хора по-рядко умират от заболявания на сърцето отколкото пациенти с тегло около нормата или под нея. Резултатите от изследването са потвърдили тази информация. Анализирана е информациия за 64 436 пациенти със сърдечни пристъпи и коронарна ангиография от май 2005 до декември 2008 г. Констатирано е, че с най-голям риск да умрат от своята болест са били пациентите с най-нисък ИТМ  - 18,5 кг/м². Рискът при тези пацианти е двойно по-висок в сравнение с хората с нормално тегло (21 - 23,5 кг/м²) и тройно по-голям отколкото при хората с наднормен ИТН (26,5 - 35 кг/м²). Аналогичен по опасност е и ИТН над 40 кг/м².

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.