×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Простатата е жлеза с големината на орех, която лежи под пикочния мехур и обгражда уретрата. Простатата секретира гъста, млекоподобна, алкална течност, която повишава двигателната способност на спермата и овлажнява уретрата за предпазване от инфекции. Секрецията от простатата е много важна за успешното оплодяване на яйцеклетката.

Доброкачественото уголемяване на простатната жлеза е познато в медицината като доброкачествена хиперплазия на простатата. Тъй като уголемената простата може да ограничи потока на урината, то доброкачествената хиперплазия на простатата се характеризира със симптоми на запушване на пикочния мехур като повишена честота на уриниране, нощно събуждане за изпразване на мехура и намалена сила и скорост на потока на урината.

Доброкачествената хиперплазия на простатата е много често срещано състояние. По скорошни изчисления засяга повече от 50% от мъжете. Честотата се увеличава с напредване на възрастта от около 5 до 10 процента на 30-годишна възраст до 90% при мъжете над 85 години.

Ключовите симптоми се свързват със запушване на пикочния мехур и включват увеличена честота на уриниране, тежест, повишено нощно уриниране, уриниране със запъване, с прекъсване и с намалена сила и скорост.

Забележка: Заболяванията на простатата могат да бъдат диагностицирани само от лекар. Не си поставяйте диагноза сами. Ако наблюдавате някой от симптомите, асоциращи се с доброкачествената хиперплазия на простатата, то веднага се консултирайте с лекар за точна диагноза.

Причини за уголемяването на простатата


Основно доброкачествената хиперплазия на простата е резултат от хормонални промени, свързващи се с остаряването. Категорично е свързано с действието на мъжките хормони (андрогени) в простатната жлеза. Промените в простатата отразяват много важни промени в нивата на мъжките (андрогени), женските (естрогени) и хипофизните хормони на остаряващите мъже. Крайният ефект от тези промени е, че се завишава концентрация на тестостерон в простатната жлеза и се усилва преобразуването на тестостерона в по-мощна форма, позната като дихидротестостерон. Повишените нива на тестостерона и дихидротестостерона основно се дължат на намаленото извеждане, комбинирано с повишена активност на ензима 5-алфа редуктаза, който превръща тестостерона в дихидротестостерон.

Започнете с диета


Диетата играе жизненоважна роля за здравето на простатата. За третиране и профилактика на доброкачествена хиперплазия на простатата, храната Ви трябва да бъде колкото е възможно по-чиста от пестициди и други замърсители (диоксин, полихлоринирани бифенили, хексахлоробензен и дибензофурани). Твърде е възможно значителното увеличение на случаите на доброкачествена хиперплазия на простатата през последните няколко десетилетия да отразяват потоянно нарастващия ефект, който токсините оказват върху здравето. Доброкачествената хиперплазия на простатата е вероятно само едно от множеството заболявания, които може би се дължат на тези токсични вещества.

Хранене, богато на натурални, непреработени храни може да се окаже предпазна мярка срещу тези токсини. Особено, ако наблегнем на натурална непреработена храна, включваща пълнозърнести продукти, бобови култури, зеленчуци, плодове, ядки и семена. Яжте всеки ден ¼ купичка сурови слънчогледови или тиквени семена за набавяне на цинк-важен минерал за здрава простата.

Консумирането на соеви продукти балансира метаболизма на тестостерона и е доказано, че предпазва от рак на простатата. Също така, богатите на ликопен плодове и зеленчуци като домати, спанак, къдраво зеле, манго, броколи и червено-сините дребни плодове, когато се консумират ежедневно, допринасят за здравето на простатата и играят важна роля за предпазване от рак на простата. Важно е да намалите приема на алкохол (особено бира), кофеина, захарта, всичко, което може да добеде до неблагоприятен ефект върху метаболизма на тестостерона в простатата.

Във втора част ще откриете най-добрите натурални средства за лечение.

Коментари (1)

    • Стоянов
    • 2020-06-29 06:28:15
    Много полезна информация! Някой от лекарите си спестяват разьснения по начина на спазване на елементарни препоръки, а именно диета,алкохол и т.н.!? БЛАГОДАРНОСТ!

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.