×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Опасността от нездравословните храни за децата

 

Децата, които наблягат на нездравословното хранене, са с по-нисък коефициент на интелигентност. Това твърдят британски учени в доклад, публикуван наскоро.

Те са изследвали 14 000 деца като тяхното развитие било наблюдавано, докато са били на 3, 4, 7, 8 и 10 години. Родителите им попълнили въпросници, в които описали подробно начина на живот и хранителните навици на малчуганите.

Изследователите разделили доброволците на три групи. Първата – деца, които хапват повече преработени мазнини и захари, втората – деца, в чиято диета присъстват почти еднакво количество месо, плодове и зеленчуци и третата – деца, които били хранени предимно със салати, плодове, зеленчуци, ориз и тестени изделия.

Учените измерили коефициента на интелигентност (IQ) на всички доброволци чрез специална система, когато те били на 8 и 10 години.

Оказало се, че малчуганите, които наблягат на здравословното хранене, имат по-висок коефициент на интелигентност.

"Наблюдава се разлика между трите групи. Разбира се, не бива да сме прекалено сурови с родителите, които хранят децата си с много мазни и сладки храни. Връзката между IQ и храненето е често обсъждан въпрос. Трябва да се вземат предвид много фактори, включително икономически и социални. Понякога за по-бедните хора е трудно да наблегнат на наистина здравословното хранене", обяснява един от авторите, д-р Полин Емет от катедрата по социална медицина към държавния университета на Бристол (Великобритания).

"Нездравословната храна, при която липсват много витамини и минерали се отразява неблагоприятно върху развитието на детския организъм”, допълва специалистката.
Д-р Емет и нейните колеги са категорични, че се продължат с проучванията и наблюденията върху тези деца, за да установят дали коефициентът на интелигентност ще се промени с възрастта.

Ревита Ви препоръчва:

Алайв /желирани мултивитамини за деца

Алайв /дъвчащи мултивитамини за деца

 

Мореплаватели фокус формула за концентрация, 235 mg

Ефа бленд за деца, 445 mg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.