×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Котешки нокът билкаКотешкият нокът е растение с много ползи за здравето, но все още не е достатъчно популярна. Много малко са хората, които знаят достатъчно за тази чудесна билка, която расте в горите на Перу.

Името на билката идва от извитите бодли на клонките на растението, които приличат на котешки нокти. Тя се използва от столетия от местното перуанско население. Кората и корените на растението подсилват имунната система чрез съдържащите се в тях оксиндолови алкалоиди. Тези алкалоиди повишават способността на белите кръвни клетки да поглъщат патогените и да ги разрушават.

Всички изследвания за въздействието на котешкия нокът до момента са проведени с цялото растение. Повечето натуропати и билколечители са на мнение, че полезността на котешкия нокът за имунната система превъзхожда тази на други билки като гъбите рейши, ехинацеята, сибирския женшен и астрагалуса.

Използване на котешкия нокът

Билката може да бъде приета под формата на капсули, чай или тинктура. Тя представлява адаптогенен имунен регулатор. Така че тя има както подсилваща функция за имунната система, така и потискаща функция (при необходимост). Понякога прекомерно силната имунна защита може да се окаже проблем. Например, ваксинирането често причинява цитотоксичност - прекомерна реакция на имунната система, което може да доведе до припадъци или парализа. Повечето алергии представляват леко повишени реакции на имунната система.

Обратното също е очевидно. Ако имунната система е слаба, болестите много лесно може да навлязат в тялото необезпокоявано. Така че котешкият нокът може да реагира според ситуацията. Освен това той има противовъзпалително, антимикробно (вирусно и бактериално), антиоксидантно и антигъбично действие. Котешкият нокът може дори да намали размерите на кистите и туморите и да инхибира раковите метастази.

Котешкият нокът се използва ефективно за справяне с храносмилателни проблеми като гастрит и дуоденални язви, синдром на раздразнените черва, колит и синдром на пропускливите черва. Котешкият нокът показва способност да отмие патогените и дразнителите от стомашно-чревния тракт.

Противовъзпалителните му свойства се използват за облекчаване на болките при ревматизъм и артрит. Освен това билката помага при различни гъбични проблеми, включително и при кандидоза. Антивирусните свойства на котешкия нокът се използват за лечение на херпес. Почти всяко автоимунно или възпалително заболяване се повлиява добре от тази билка.

Билката не се препоръчва при бременност, тъй като може да причини аборт. Несъвместима е с лекарства за разреждане на кръвта и лекарства, които потискат имунната система.

Вижте всички продукти с Котешки нокът

Прочетете още за Котешки нокът:

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.