×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
чревната флора съставлява 80% от имунитета ниЧервата са с дължина от 7 метра, а площта им възлиза на 400 кв.м. (поради многобройните им гънки), но все пак успяват да се поберат в корема ни. Те образуват изходната част на храносмилателния апарат и завършват процедурата по усвояване на хранителните вещества, идващи от абсорбираната храна и реабсорбацията на вода.

В червата се шири бактериален свят, наречен чревна флора, състоящ се от бактерии, ферменти и гъбички, достигащи до внушителния брой от 100 000 милиарда на човек (100 пъти повече отколкото са клетките ни) и тегло от 2 кг. Бактериите се делят на 400 различни семейства, от които една част -сапрофитната микрофлора, са полезни за нашето здраве. Те са необходими за храносмилането, синтеза на витамин В и К и на ензимите, имат и защитен ефект, тъй като образуват бариера срещу потенциални заплахи. Трябва да има баланс между сапрофитите и патогените (салмонела, кандида албиканс) за доброто ни здравословно състояние и функционирането на червата.

Червата са натоварени и със задачата да отделят неусвоените хранителни остатъци. В добрия случай, това се случва след 16 до 20 ч. след храносмилането на дадената храна. Ако това не е така, уверете се, че консумирате достатъчно храни, които са богати на фибри (пълнозърнести храни, сурови или готвени зеленчуци, пресни или сушени плодове) и достатъчно течности (вода, чай, отвари, супи). Уверете се, че черният дроб функционира правилно и жлъчката действа като естествен лаксатив. Черният дроб се повлиява добре от горчиви зеленчуци, лимон, топли грейки, които се поставят върху областа на черния дроб и умерена консумация на мазни храни и алкохол.

Малко известно е, че чревната флора съставлява 80% от имунитета ни. Това идва от жизненоважното защитно действие над лимфоцитите (белите кръвни клетки) и над разни специфични клетки, но най-вече над чревната флора.

Вслушвате се в организма си, знаете как да се предпазите и да се отпуснете. Лесно е да се каже, нали? Понякога от прекаления стремеж за контрол на всичко, повлияваме върху чревната система. Червата са като второ сърце, тъй като имат 200 милиона неврона, с които отреагират на всички видове емоции. Така че страхът, тъгата, гневът, стресът се усещат на чревно ниво чрез следните проявления: подуване, запушване, ускоряване на процесите.

Погрешно е да се смята, че само храната влияе на качеството на чревния тракт.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.