×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Приятели и врагове на тенаЛятото вече е към своя край и слънцето скоро ще спре да ни радва със своето постоянно присъствие. За спомен от безгрижната лятна ваканция ни остават щурите снимки и красивия тен, който ни се иска да запазим възможно най-дълго. Но за да съхраним смуглия оттенък на кожата си, трябва да знаем кои са неговите приятели и основните му врагове.

 

Враг №1 – сауна и парна баня

Да направят кожата отново белоснежна са способни сауната и парната баня. Под въздействието на висока температура в комбинация с пара в клетките на кожата се усилва обмяната на веществата. В резултат кожата започва „да се сменя” по-бързо, а ние губим по-бързо бронзовия си тен.

Но това е само част от проблема. Поради усиленото потоотделяне организмът губи голямо количество влага – нещо което не е никак полезно за изсушената от слънцето кожа.

Враг №2 – хлорирана вода

Хролираната вода също избелва тена. Ето защо ако желаете да запазите загара си по-дълго, избягвайте временно плувните басейни.

Враг №3 – козметика

Да „убие” тена е способна и козметиката. Особено ако съдържа вещества като гидрохинон, арбутин, коева, аскорбинова и азелаинова киселина, които притежават изразени избелващи свойства.

Враг №4 – краставици и магданоз

Натуралните маски за лице с продукти от хладилника също могат да изсветлят тена. Силен избелващ ефект имат продукти като лимон, краставица, магданоз, женско биле, бял равнец и мечо грозде.

За запазване на тена ще помогне и промяната в начина на хранене. За съхраняване на загара се препоръчва ограничаването на солените, пушените и маринованите храни. За по-бързо изсветляване на кожата способстват още царевицата, шоколадът, кафето и алкохолните напитки.

След като разгледахме кои са враговете на слънчевия тен, нека се запознаем и с методите, с помощта на които можем да го запазим:

1. Бета каротин

Ефективен метод за съхраняване на тена е приемането на бета каротин. Хранителната добавка трябва да се взема ежедневно в края на плажния сезон, но само при условие че за това няма противопоказания. Пигментът бързо ще се натрупа в организма, а при наличие на тен цветът ще изглежда много красиво и няма да придобие оранжев оттенък, както се случва със светлата кожа.

За попълване на запасите от бета каротин ще помогне и консумацията на някои видове храни. Богати на този витамин са говеждият черен дроб, млякото, яйцата, морковите, броколито и спанакът. Не трябва да се забравя, че бета каротинът се усвоява само при наличие на мазнини. Ето защо консумирайте тези продукти в съчетание със сметана или растително масло. Освен това за запазване на тена помагат салатата, червените и жълтите плодове и зеленчуци.

2. Овлажняващи средства

Овлажнявайте и защитавайте кожата си. Задължително я мажете с крем, за да не остава суха и за да не се раздразнява и зачервява. Освен че ще успокои кожата, овлажнителят ще закрепи пигмента, получен по време на престоя ви на слънце.

3. Слънцезащитна козметика

За да се съхрани по-дълго върху кожата, тенът трябва да бъде придобит правилно! Винаги използвайте слънцезащитна козметика, която ще защити кожата от вредното въздействие на UV-лъчите. Ако по време на почивката си получите слънчево изгаряне, кожата ще се опита да се възстанови, „отървавайки се” от изгорелите кожни клетки.

4. Изкуствен тен

За запазване на красивия летен тен в началото на есента можете да започнете да посещавате солариум. Важното тук е да не се прекалява – едно посещение на всеки две седмици е напълно достатъчно.

5. Минерална вода

И най-накрая основното условие за устойчив бронзов тен е приемането на достатъчно количество течности. Според дерматолозите по време на плажната ваканция един възрастен човек трябва да изпива минимум 4 литра вода дневно. Половината от това количество можете да заместите с охладен зелен чай, разреден с ябълков сок и овкусен с листенце мента.

Ревита Ви препоръчва:

Кокосово масло, 474 ml

Зеленчуков антиоксидант, 450 mg

Плодов антиоксидант, 450 mg

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.