×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Пробиотици за бъдещи майкиБременните, които редовно приемат пробиотици намаляват риска от прееклампсия с 20%. Това сочат нови данни от проучване на изследователи в Норвежкия институт по обществено здраве. При жени, които са предразположени към прееклампсия, опасността намалява с цели 39%.
Прееклампсията е сериозно състояние, което се проявява през бременността и след дори след раждането. То засяга както майката, така и бебето. Това се характеризира с повишено кръвно налягане, белтък в урината, отоци (по лицето, ръцете и краката), рязко повишаване на теглото и главоболие. За съжаление прееклампсията може да е с фатален край. Статистиката сочи, че годишно състоянието е в основата на над 60 000 смъртни случая. Жени с повишен риск за развитие на прееклампсия са тези, при които в рода им е имало подобен проблем, по-възрастните бременни (над 40 години), с прекарана предишна прееклампсия, с наднормено тегло или многоплодна бременност. Досега не е известно защо някои бъдещи майки развиват прееклампсия. Смята се, че оксидативният стрес и различни възпаления са предпоставка за опасното състояние. Норвежките изследователи са категорични, че пробиотиците действат в две направления – от една страна те оказват положителен ефект върху плацентата, около ембриона, а от друга намаляват опасността от възпаления. В тестовете са участвали над 33000 бъдещи майки. Те били разделени на три групи. Такива, при които рискът от прееклапсия е голям (те редовно получавали пробиотици), такива без опасност от прееклампсия  (те също вземали пробиотици) и трета група също без риск от болестта (те спазвали обичайната си диета). Резултатите показали, че опасността от фаталното състояние при първата група намаляла с 39%, при тези от втората с 20%. При третата група нямало никаква промяна.
Учените са категорични, че редовният прием на пробиотици през 9-те месеца може да подпомогне състоянието както на майката, така и на бебето.

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.