×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
В грижите за здравето си, най-голямо внимание трябва да обръщаме на бъбреците.

Честотата на хроничните бъбречни заболявания в световен мащаб нараства драстично, като някои специалисти говорят за "епидемия". Според данните, преждевременната смъртност при хората в напреднал стадий на хронични бъбречни заболявания е около пет-шест пъти по-висока, отколкото при останалите. Коварното при тях е, че остават неподозирани до определен момент, когато болестта  напредва много и бива открита, но на този етап вече трудно или изобщо не се поддава на лечение.

В световен мащаб над 10% от населението страда от хронични бъбречни заболявания, а над 30% от българите са с увредени бъбреци. Много повече са тези, които не са потърсили лекарска помощ и не са обхванати от статистиката.

Проблемът е характерен за общества с нисък социален стандарт и гета и се дължи на нездравословен начин на живот, непълноценно хранене, вредни навици, стрес и като цяло ниско качество на живот.

Особеност на бъбречните заболявания е, че може с години и десетилетия да не се обръща внимание на дискомфорта, който може да е сигнал за започващо заболяване. При по-голяма част от болните липсват съществени клинични оплаквания и затова много от тях не подозират, че имат проблем. Възпалителните процеси се локализират сравнително точно, поради естеството на процеса и болката, която причиняват, но дегенерацията на органа се диагностицира доста трудно, тъй като дълго време функцията остава компенсирана и резултатите от изследванията са нормални.

В древен китайски трактат се казва “от 10 бъбрека, 9 са болни”. Заслужава си да помислим върху това.

Докато в началните стадии заболяването може да се лекува или поне да се задържи развитието му, при напреднала бъбречна недостатъчност терапевтичните възможности са крайно ограничени. Този краен стадий на бъбречната функция е свързан с поражения и на други органи като сърце, кости, кръв и други. "Пази бъбреците си, спаси сърцето си!"

Функция в организма

Бъбреците регулират баланса и циркулацията на течностите в организма, включително сълзи, слюнка, урина, пот, гръбначно-мозъчната течност, синовиалната/ставна/ течност, кръвна плазма и семенната течност (сперма). Оказват влияние върху състоянието на ушите, костите, урогениталните органи и репродуктивната система.

Според китайската медицина, прекалените емоции, както отрицателни, така и положителни, могат да увредят вътрешните органи. Силният и/или продължителен страх уврежда бъбреците. Както знаете, силна уплаха може да доведе до неволно изпускане на урина. От друга страна, при хроничните бъбречни болести често се развиват фобии/страхове/ и кошмари в съня.

Бъбреците се оприличават с акумулатори на енергия за човека. При зачеването, всеки човек получава определена пренатална енергия, като количеството на тази енергия зависи от енергийния потенциал на родителите, от тяхната любов и астрологичните аспекти на зачатието /според източната медицина/ . В семейство, където няма любов, е малко вероятно да имат дете с голямо количество енергия.



„Домашна диагностика”

1. При здрави бъбреци, след ядене на цвекло и други храни богати на бета каротини, урината не се оцветява, а остава светла и без промяна в миризмата.

2. От изправена позиция се наведете с ръце надолу, опитвайки се да достигнете пръстите на краката, без да сгъвате колената. Ако усетите болезнено напрежение в мускулите на задната част на бедрата, има вероятност за  болестни изменения в бъбреците.

3. Шум или звън в ушите показват проблем в бъбреците.

4. Тъмни кръгове под очите, сълзене на очите при излизане навън /от стаята на улицата/ говорят за бъбречен проблем.

5. Симптом на Пастернацки – неприятно усещане или болка при леки удари с юмрук  в областта на бъбреците отгоре надолу от двете страни на гръбначния стълб. При по-сериозни увреждания, в първата урина след теста се отбелязва еритроцитурия. Положителният тест показва не само функционални, но и тъканни увреждания в бъбреците.

Ако откриете един или няколко симптома, не изпадайте в паника. Организмът има големи възстановителни способности, а това са първите сигнали, че нещо не е наред.

Добре е да направите профилактичен преглед при нефролог с ултразвуково изследване, изследване на кръв и урина. Възможно е резултатите да са добри и да не се докаже бъбречно заболяване, но въпреки това, имайте едно наум и се грижете за бъбреците си:

  1. Не позволявайте да настиват през зимата.

  2. Сухи крака, здрави бъбреци.

  3. Достатъчно вода и течности, през зимния сезон около 1.5 л, съобразено с общото здравословно състояние, специфичните заболявания и храната. По-концентрираната храна изисква повече вода за метаболизирането и.

  4. Ограничаване на солта и белтъчините

  5. Разтоварващи дни.

  6. Контролиране на сексуалната енергия

  7. Топла, релаксираща вана

  8. Чист въздух и слънце

  9. Лечебна физкултура, йога


Край на първа част.

Текст: д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Коментари (4)

    • Йорданка Паликарска
    • 2013-03-10 19:03:27
    Статията ме заинтригува.Напишете нещо за рейки и белодробните болести./по-конкретно ХОББ/
    • д-р Аелита Петрова
    • 2013-03-12 13:45:19
    Здравейте, Йорданка, Радвам се за проявения от Вас интерес. Следващата статия ще бъде за хроничните белодробни болести. лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Р. Иванова
    • 2014-01-22 17:20:51
    Всичко, което е свързано с рейки, ме интересува. Приветствам това начинание. Но не знам как да намеря всички публикации за рейки по хронология на едно място.
    • Ревита
    • 2014-01-22 17:27:34
    Здравейте, Благодарим Ви за хубавите думи. Ето тук http://revita.bg/?s=%D1%80%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D0%B8&cat=0 може да видите статии, свързани с рейки. Хубав ден, Соня Атанасова www.revita.bg

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.