×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Една от най-желаните и популярни хирургични процедури сред жените по целия свят (а и не само сред тях) е операцията за корекция на формата на носа, наречена ринопластика.

В това, разбира се, няма нищо странно. Носът е решаващ фактор за красотата и хармоничният вид на лицето. Необходимо е само леко да се коригира неговата форма или размер и външният облик съществено се променя.

Кога е извършена първата ринопластика?

Първата операция за корекция на нос е проведена по собствена технология от немския хирург д-р Яков Джоузеф през 20-те години на ХХ век. А през 50-те години неговата техника е доразвита от американеца д-р Роуз. Методите предложени от двамата специалисти полагат основата на съвременната ринопластика.

Показания за ринопластика

Понякога операция за корекция на нос е необходима в случай на преживяна травма или вроден дефект. Но по-голяма част от пациентите се подлагат на тази процедура изцяло с козметична цел.

Ринопластиката се смята за една от най-сложните пластични операции и въпреки компютърното моделиране и предварителните сметки, резултатът от интервенцията може да не оправдае очакванията на пациента.

Какви са видовете?

Ринопластиката може да бъде затворена и отворена, или с други думи - вътрешна и външна.

Затворената или вътрешната ринопластика се извършва от хирурга през ноздрите. Упойката може да бъде местна, а процедурата продължава около половин - един час.

Външната или отворената ринопластика е по-сложният от двата метода. При този метод се прави разрез в основата на носа, кожата се издърпва нагоре и хирургът получава възможност непосредствено да наблюдава целия процес. Операцията обикновено продължава между 1-2 часа и се извършва под обща анестезия. Обикновено през първото денонощие след интервенцията пациентът остава под лекарско наблюдение.

Предварителна подготовка

След консултация с пластичен хирург става ясно доколко сложна ще бъде предстоящата процедура. Специалистът трябва да оцени пропорциите на лицето и да провери състоянието на дихателните пътища на пациента. На пациента също така се прави снимка, която се обработва със специална програма и така той получава приблизителна представа как би изглеждал новият му нос.

Преди да подпише съгласие за операция, кандидатът за нов нос трябва да си направи изследвания на кръвта и електрокардиограма на сърцето.

След операцията

След приключване на операцията, на носа се поставя специална гипсова шина. Приблизително след 3 дни се възстановяват дихателните функции, а след още 7-10 дни, лекарят сваля превръзката.

Окончателният ефект от процедурата се вижда след няколко месеца. Преди това (особено през първите дни след операцията) отоците на лицето не позволяват да се види добре новата форма на носа. След спадане на отоците кожата прилепва по-плътно към костта и хрущялите и промените във външния облик започват да се забелязват по-силно.

Трябва да се отбележи, че след ринопластика носът става много уязвим. През първите седмици пациентите не бива да спортуват или да носят очила, а също така трябва да пазят оперирания си нос от възможни травми.

Противопоказания

Практически всички пластични операции имат противопоказания и ринопластиката не е изключение.

Ринопластика не трябва да се прави в случаи на инфекциозни, сърдечносъдови, онкологични заболявания или захарен диабет. А също така не се препоръчва в юношеска възраст, когато костите и хрущялите на носа все още растат и се променят. Хора над 40 годишна възраст, също трябва да се замислят преди да се подложат на подобна процедура, тъй като с напредването на възрастта възстановителните процеси в организма започват да протичат значително по-бавно.

Дишане и обоняние

Правилно извършената операция за корекция на нос не предизвиква никакви нарушения на обонятелните и дихателните функции. Нервните окончания, отговорни за обонянието не са разположени в тази част на носа, която ринопластиката засяга, а що се отнася до дихателните способности - обикновено те се подобряват в резултат от проведената операция.

Както и всяка хирургическа намеса, ринопластиката крие определени рискове. Основното условие операцията да мине успешно е тя да бъде извършена от висококвалифициран и надежден специалист.


Коментари (12)

    • Бояна Спасовска
    • 2014-03-08 14:28:44
    Здравейте , много се радвам , че открих сайта Ви! Прочетох много статии и научих много неща ! Предстои ми ринопластика , избрах най-добрия хирург ( специалист по УНГ ) в голяма болница с най-добрия екип , но страха от нещо непредвидимо е голям :-) . Има ли голяма вероятност да се получи тромб или ембол , който да причини голяма "вреда" от операция на носа? ( ще се извършва по отворения метод) Благодаря Ви за отделеното време!
    • Д-р Аелита Петрова
    • 2014-03-14 16:29:42
    Здравейте, Както знаете, всяка оперативна намеса носи определен риск от усложнения, което при плановите операции би трябвало да се обсъжда с оператора преди операцията, за да може пациентът и близките му да преценят ползите и рисковете и да вземат обмислено решение дали искат операцията да се проведе. У нас това рядко се случва.Ринопластиката е сравнително лека операция, не се налага обездвижване и залежаване и във връзка с вашия въпрос – не би трябвало да има опасност от тромбоза или емболия. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Десислава Русенова
    • 2016-10-28 20:54:39
    Здравейте Бояна! Вероятно вече сте си направили ринопластиката. Бихте ли споделили как протече операцията и труден ли беше следоперативния период? И също в коя болница и кой лекар Ви оперира? Сега събирам мнения и ми е важно мнението на преминалите вече през това, още повече какво Ви е мнението две години след операцията. Благодаря Ви предварително!
    • Дани
    • 2014-04-03 14:47:42
    Здравейте, Имам въпрос към д-р Петрова: Имам витилиго (бели петна, които отдавна са спрели да се разрастват), при евентуална РИНОПЛАСТИКА,възможно ли заради малкия разрез отпред на нослето да ми се появят бели петна на същото място? Благодаря предварително за отговора!
    • Д-р Аелита Петрова
    • 2014-04-07 08:11:17
    Здравейте, Тъй като точните причини за поява на бели петна по кожата са неизвестни, не мога да отговоря със сигурност на въпроса ви. Отчитат се връзка с разстроен имунитет /автоимунна нагласа/ и стрес като отключващ фактор, което при една операция би могло да е причина за поява на ново бяло петно /както и всички други ситуации, които се отразяват на организма по подобен начин/.Добре е да се консултирате с дерматолог за по-ясен отговор. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • красимира
    • 2014-08-19 21:18:51
    Здравейте искам да попитам кой доктор прави ринопластика чрез здравната каса.Имам изкривяване на носа и искам да си го оправя.И ако знаете колко ще ми струва? Много Ви благодаря предварително :) Приятен ден :)
    • Ревита
    • 2014-08-20 08:23:17
    Здравейте, За съжаление не разполагаме с нужната информация. Хубав ден, Соня Атанасова www.revita.bg
    • Cvetan
    • 2015-04-30 09:41:09
    nqma plastika , koqto da se pokriva ot zdravnata kasa ! Ti isksh izcqlo rinoplastika bez izpravqne na nosnata pregrata , taka che nqma kak da stane bez pari !
    • Leona
    • 2016-01-22 02:12:22
    Здравейте, при др.Асен Асенов гр.Пловдив може ринопластика по здравна каса, като разбира се пак се заплаща но е по евтино!
    • мария
    • 2015-02-18 16:21:32
    Здравейте.. Искам да попитам за цената на ринопластиката..тъй като съм на 16 години има ли проблем да се подложа на това.Говора за гърбица и то не малка .. Приятен ден :)
    • Ревита
    • 2015-02-18 17:36:35
    Здравейте, За съжаление не разполагаме с нужната информация, за да отговорим коректно на този въпрос. Хубав ден, www.revita.bg Соня Атанасова
    • Cvetan
    • 2015-04-30 09:39:40
    ne si pravi nishto do 20 godini ! Cenite sa ot 2900 dokum 7000 leva...navsqkude e razlichno , nai-dobriqt specialist za kogoto sum chuval e docent Vencislav Cvetkov , no tam vsi4ko stava pod masata i operaciqta e kum 3500-4000 leva !

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.