×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Хрема наричаме възпалението на носната лигавица. И макар да е  с нас толкова често, че я приемаме, едва ли не, като досадна спътница, без която не може, всъщност никак не е безобидна и не трябва да я пренебрегваме.

В зависимост от причината, хремата може да бъде:

Алергична

Най-често се причинява от цветния прашец, а също и при чувствителност към пуха във възглавниците, домашния прах, животински косми и  други.

Простудна

Причинява се от вируси, различни от грипните.

Хрема като симптом при някои инфекциозни болести -  грип, морбили и др.

В зависимост от заболяването и защитните сили на организма, хремата остава единствен симптом или се усложнява с бактериална инфекция, включвайки околоносните кухини /синуси/, ларинкса, трахеята, бронхите.



Често повтарящите се остри хреми са основната причина за появата на хронична хрема. Като  причини се приемат също редица инфекциозни заболявания (грип, скарлатина и др.), сърдечно-съдовите, бъбречните и чернодробните заболявания, а също така и алергичните състояния, смущенията в обмяната на веществата, производствените вредности (прах, газове, пари) и др.

Лечение и профилактика на хремата /алергична, инфекциозна, остра, хронична/





Общозакаляващи – йога, рейки, ци гун, пилатес, каланетика и др. – Всекидневен комплекс от упражнения подобряват храненето на тъканите, възстановяват хормоналния баланс и проводимостта на нервните импулси и увеличават защитните сили на организма.

Заземяване с ръце на колената.  Затворете очи. Насочете внимание към дишането без да се опитвате да го променяте, просто го наблюдавайте. След няколко минути то се забавя и задълбочава. Тогава насочете внимание към стъпалата. Оглеждайте с вътрешен поглед всеки пръст, стъпалото, глезена. Задръжте внимание в центъра на стъпалото, където е точката „ Бълбукащ извор на живота”.

След това, тези, които са преминали обучение в Рейки – пълен сеанс с допълнително подаване в позициите на главата, сърцето, черния дроб и бъбреците. При алергична хрема ръцете се задържат по-продължително над тимуса – в горната част на гръдната кост. Символ на силата и Втори символ с мислено удвояване/утрояване/ на символа, ако се получава без усилие. Усилията във визуализацията водят до блокажи в енергийните пътища на главата и впоследствие нарушават баланса на общото енергийно поле.

Йога с пръстите на ръцете

Комплекс мудри

 

Йога с пръстите на ръцете

 

Комплекс мудри

1. Гиан мудра

 

 

 



 

2. Линга мудра /Повдигаща/

 

 



 

 

3.         Атманджали

 

 

 

 

 

 

Акупунктура

Масажът се прави със затворени очи





 

 


 


 


 



 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 



 

 

 

 



 

 

 

 



 

 

 

 

 



 

 

 

 



 

 

 

 

 

 



 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Олиотерапия

Древен йогийски метод за очистване на тялото от токсини. Движенията на устните и езика /жабурене/ подобрява кръвоснабдяването, храненето и транспорта на токсините в носа и синусите /по съседство/.

Изпълнение: Сутрин преди да се измият зъбите, преди да се пие вода и да се закусва, се поставя 1 супена лъжица нерафинирано олио в устата и без да се преглъща, се  жабури, като олиото трябва да преминава между зъбите. Продължава 15 – 20 мин.

Хранителни добавки

Ехинацея

Синугард

Байкалски шлемник

Черен бъз (плод и цвят)

Андрографис, 400 mg

Нумкатос и др.

 

Текст: Д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.