Маслото с високо съдържание на Омега 7 се е използвало в китайската и тибетската медицина преди повече от 12 века за подпомагане функциите на храносмилателната и пикочо-половата системи. Според редица учени Омега 7 мастна киселина повлиява благоприятно на най-деликатните тъкани в тялото – кожата и лигавиците. Храносмилателния тракт, както и пикочо-половата система имат огромна нужда от допълнителна доставка на Омега 7 мастна киселина. Стресовото ежедневие, замърсяването на околната среда и неправилното хранене влияят пагубно на чувствителните мембрани. Именно затова продуктите, богати на омега 7, защитават, хидратират и възстановяват тези мембрани и поддържат оптималното им здраве. Маслото от ракитник (най-добрият източник на Омега 7) е богат на каротеноиди, токофероли, стероли и токотриеноли.
Непознатата Омега 7 палмитолеинова мастна киселина
Много изследвания доказват особеното значение на есенциалните мастни киселини за здравето на човешкия организъм. Големи количества Омега 3 се намират в лененото масло и рибата, Омега 6 – в маслото от пореч и иглика, а Омега 9 – в маслините. Всеизвестен факт е, че тези масла подкрепят и защитават ефективно тялото и здравето като цяло. В списъка обаче липсваше 4-тия изключително важен компонент от мастните киселини – това е Омега 7 мастна киселина или позната още като палмилетолеинова киселина. Растението ракитник е най-добрият източник на киселината, като количеството на Омега 7 в него нахвърля всяко едно друго растение.
Маслото с високо съдържание на Омега 7 се е използвало в китайската и тибетската медицина преди повече от 12 века за подпомагане функциите на храносмилателната и пикочо-половата системи. Според редица учени Омега 7 мастна киселина повлиява благоприятно на най-деликатните тъкани в тялото – кожата и лигавиците. Храносмилателния тракт, както и пикочо-половата система имат огромна нужда от допълнителна доставка на Омега 7 мастна киселина. Стресовото ежедневие, замърсяването на околната среда и неправилното хранене влияят пагубно на чувствителните мембрани. Именно затова продуктите, богати на омега 7, защитават, хидратират и възстановяват тези мембрани и поддържат оптималното им здраве. Маслото от ракитник (най-добрият източник на Омега 7) е богат на каротеноиди, токофероли, стероли и токотриеноли.
Маслото с високо съдържание на Омега 7 се е използвало в китайската и тибетската медицина преди повече от 12 века за подпомагане функциите на храносмилателната и пикочо-половата системи. Според редица учени Омега 7 мастна киселина повлиява благоприятно на най-деликатните тъкани в тялото – кожата и лигавиците. Храносмилателния тракт, както и пикочо-половата система имат огромна нужда от допълнителна доставка на Омега 7 мастна киселина. Стресовото ежедневие, замърсяването на околната среда и неправилното хранене влияят пагубно на чувствителните мембрани. Именно затова продуктите, богати на омега 7, защитават, хидратират и възстановяват тези мембрани и поддържат оптималното им здраве. Маслото от ракитник (най-добрият източник на Омега 7) е богат на каротеноиди, токофероли, стероли и токотриеноли.
Категории
Най-нови
Коментари (6)
Нов коментар