×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Ако мобилните телефони и таблетите се използват два часа преди лягане, това може да влоши качеството на съня, твърдят американски учени. Причина за нарушаването на съня, по мнението на изследователите, е задното осветяване на екраните им, което оказва негативно влияние на процеса на изработването на мелатонин в организма на човета, съобщава MedikForum. Този хормон оказва влияние на денонощния режим на тялото и подсказва на организма, че е време да заспива. Ако в този период върху човека въздейства късовълнова светлина, каквато излъчват таблетите, то това може да забави ли да спре производството на мелатонин. Това води не само до нарушаване на съня, но и към затлъстяване и диабет от втори тип, а при продължително въздействие и до рак на гърдите.

Смартфоните и таблетите, от друга страна, водят до все по-чест и увеличен престой в интернет, увеличава риска от психични отклонения, смятат учени от университета в Гьотеборг. Изследване на 4100 души на възраст 20 - 24 години е показало, че в повечето случаи телефонът и компютърът са предизвиквали депресия, провокирали са стрес, нарушавали са съня. Ръководителят на изследването Сара Томи обяснява, че всекидневните игрички в продължение на 1-2 часа предизвикват депресия при жените, а нощното сърфиране в интернет поражда проблеми със съня.

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.