×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
сусамово маслоХората, които използват в приготвянето на храната си сусамово и оризово масло, могат да се похвалят с понижаване на кръвното и добри показатели на холестерола, съобщава  Xinhua. В сусамовото и оризовото масло липсват наситени мазнини, което понижава риска от сърдечно-съдови болести, обяснява Девараджян Санкар от болницата Тикуси към Университета Фукуока.

Изводите са на базата на изследване с участието на 300 доброволци на средна възраст 57 години, разделени на 3 групи. Първата получавала стандартна терапия за сваляне на кръвното (нифедипин), втората смес от маслата в размер една унция (около 30 грама), третата – лекарства плюс масла. В края на експеримента във всичките 3 групи било отбеляно понижаване на систолното налягане. В първата – 16 пункта, втората – 14, третата – 36. Дистолното налягане спаднало съответно с 12, 11 и 24 пункта. Употребата на маслата довела и до намаляване на „лошия холестерол” с 26%, и повишаване на „добрия” с 9,5%. Такава промяна в групата, която приемала само лекарства не била отчетена. Учените смятат, че тайната се крие в състава на маслата, които съдържат полезни мастни киселини и антиоксиданти -  сезамин, сезамол, сезамолин и оризанол.

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.