×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Специалисти обсъждат детската епилепсияЗа първи път тази година България ще бъде активен участник в световната кампания „Епилепсията вън от сянка” с Първия симпозиум по хирургия на детски епилепсии, който ще се проведе в София на 15 юни 2012 в Парк-хотел „Москва”. В него ще вземат участие световноизвестни учени и хирурзи. В България хирурзията на епилепсията е не толкова популярен метод за справяне с най- честото неврологично заболяване в света. Над 1% от населението на земята страда от епилепсия в различна форма.
Какво представлява хирургията на епилепсията
Между 30 и 40% от пациентите с епилепсия продължават да получават пристъпи, които не са адекватно контролирани от медикаментозното лечение. Много от тях могат да бъдат кандидати за епилептична хирургия. Тя се извършва от втората половина на 19-ти век, но през последните три десетилетия се отбелязва съществен напредък благодарение на прогреса в диагностичните процедури и ролята на хирургията в лечението на епилепсиите нараства значително. Изискванията за епилептична хирургия са не само наличие на високоспециализиран мултидисциплинарен екип, но и скъпо електрофизиологично и невроизобразяващо оборудване. Поради това, програмите за епилептична хирургия зависят от икономическото ниво на страните. Такива програми липсват в 98% от африканските държави, 76% от азиатските и 58% от европейските държави.
Целта
Целта на хирургията е да намали честотата на епилептичните пристъпи при минимален риск от неврохирургични или когнитивни странични ефекти. Хирургията на епилепсията изисква тясна връзка в екип от различни високообучени специалисти: невролози, детски невролози, неврофизиолози, неврохирурзи, неврорадиолози, невропсихолози, невропсихиатри и невропатолози.
Резултати от хирургия на епилепсията
Ефективността и безопасността на епилептичната хирургия е доказана през годините. След 1 година, 64% от оперираните, но само 8% oт тези, лекувани с медикаменти, са били без пристъпи. Изходът от епилептичната хирургия е потвърден в множество различни проучвания от всички континетни, без значими разлики. Малко са усложненията от епилептична хирургия и те най-често зависят от възрастта на пациентите. Поради това, епилептичната хирургия не трябва да се приема като средство на последно спасение, а като средство на избор и ранно лечение при много пациенти с епилепсия.

Епилептично болни, които могат да се повлияят благоприятно от хирургично лечение
В Европа около 6 милиона души имат активна епилепсия; 3.3% от тях съставляват около 200 000, които могат да бъдат повлияни благоприятно от епилептична хирургия (това са около 10% от медикаментозно-резистентните 30% от епилептиците в Европа).

Ревита Ви препоръчва

Живовляк (семе), 610 mg

Калциев комплекс, 500 mg

Исоп (билка), 445 mg

 

 

 

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.