×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Спрете настинкатаГъделичкане в гърлото, главоболие, кашлица... Дали не ви е повалила настинка? Статистиката сочи, че обикновеният възрастен човек се разболява от настинка поне три пъти годишно. Средната продължителност на заболяването е между 7 и 9 дни. Все пак обаче не трябва да се предавате на вирусите и бацилите. Ето как да спрете настинката още преди да е започнала.


Веднага щом усетите първите симптоми


Пийте повече вода и плодов сок. Важно е да останете добре хидратирани. Препоръчва се да пиете поне 2 литра вода ежедневно (кафето и безалкохолните не влизат в тази сметка). Колкото повече течности поемате, толкова по-голям е шансът, организмът ви бързо да се пребори с вирусите и да не им даде възможност да се размножават.
Правете гаргара с морска сол. Едно от най-ефикасните средства срещу болки в гърлото е гаргарата. В чаша топла вода добавете половин чаена лъжичка морска или обикновена сол. Солта намалява възпалението и изчиства лигавицата. Тя се справя с дразнителите в гърлото. Важно е да не гълтате водата.
Погрижете се за носа. Използвайте спрей със солен разтвор веднага щом забележите първите симптоми на настинка. Той ще помогне за прочистването на нос ви от вирусите.

Първите 3 часа

Огледайте добре домашната си аптечка. Може да вземете парацетамол, ако имате температура и силни болки в мускулите. Комбинирайте го със сироп от черен бъз, който бързо и ефективно се справя с вирусите и бацилите. Той не им позволява да се размножават и помага за възстановяването на организма. Вземайте и цинк. Минералът доказано бори настинката и укрепва имунитета. От значение е цинкът да се комбинира с големи дози витамин С.
Добрият, стар мед може успешно да се справи с болките в гърлото. Взимайте по една лъжичка през 6 часа или я разбъркайте в горещ чай от лайка.

Първите 6 часа

Приберете се вкъщи. Няма незаменими работници. Дори и да мислите, че работата няма да върви без вас, трябва да осъзнаете, че здравето ви е по-важно от всички крайни срокове и доклади. Освен това, когато човек е настинал, той трудно взема решения, не може да се концентрира и прави грешки. Почивката е най-доброто решение както за вас, така и за колегите ви. Опитайте да поспите.
Не забравяйте течностите. Продължавайте да пиете повече вода, сокове и чай. Топлата пилешка супа също ще ви помогне. Не пропускайте и сиропа от черен бъз. Комбинирайте го с витамин С. Важно е обаче да изберете витамини, които се усвояват напълно от тялото, а не се изхвърлят с урината.
Раз, два, три. Ако не сте напълно изтощени, опитайте се да направите няколко леки упражнения. Сигурно изобщо не ви си мисли за това, но проучвания показват, че когато човек тренира броят на вирусите и бацилите намалява драстично. Важно е обаче да не натоварвате сърцето.

В края на деня

Последен шанс за борба с микробите. Диетата е изключително важна, за да може имунната система да работи на пълни обороти. Изберете вечеря, която да включва крехко месо, риба или боб, кафяв ориз и много зеленчуци. Вземете си топъл душ преди лягане. Това ще ви помогне да заспите по-лесно.

На следващия ден
Ако не сте по-добре... Потърсете лекар, ако температурата ви се покачва, страдате от силно главоболие или повръщате. Възможно е да ви мъчи нещо по-сериозно от обикновена настинка.


Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.