×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Супер здравословно: масло от черен дроб на трескаМаслото от треска се извлича от черния дроб на риба треска. Треска не съдържа почти никакъв холестерол и има ниско съдържание на мазнини, а маслото й е едно от най-здравословните.

Маслото от треска обикновено се приема под формата на хранителна добавка. То е едно от най-добрите източници на омега-3 мастни киселини (EPA и DHA), витамини и минерали. Съдържа и относително високи количества от витамините А и D. Семейството на треска включва няколко подвида, а концентрацията на хранителни вещества в маслото зависи от вида на рибата.

Медицинската употреба на маслото от черен дроб на треска датира от векове, като за първи път то се използва през 1789 г. в Англия за лечение на ревматизъм. Само няколко десетилетия по-късно – през 1824 г., маслото започва да се използва като защитно средство срещу рахит.

От около 1930 г., маслото от риба треска се превръща в обект на редица изследвания, а неговите изключителни ползи биват клинично установени. То започва масово да се изписва на деца с цел предотвратяване на рахит и други заболявания, причинени от липса на витамин D в организма.

 

Приблизително съдържание на хранителни вещества в 100 гр масло от риба треска:

-          Витамин А – 100 000 IU

-          Витамин D – 10 000 IU

-          Наситени мастни киселини – 22. 608 гр

-          Мононенаситени мастни киселини – 46. 711 гр

-          Полиненаситени мастни киселини – 22.541 гр

Освен че е ненадминат източник на ценни нутриенти, маслото от черен дроб на треска притежава няколко много важни терапевтични свойства. Смята се, че то облекчава сковаността в ставите при артрит, действа благотворно върху сърдечносъдовата система, както и че подобрява състоянието на зъбите, ноктите, косата и кожата.

Облекчава симптомите при артрит

Немско изследване установява, че хората с ревматоиден артрит, които в продължение на 3 месеца приемат по 1 гр масло от черен дроб на треска, имат значителен спад в интензитета на болката в ставите си.

Други проучвания доказаха, че маслото от черен дроб на треска подобрява състоянието и при остеоартрит. Така например, изследователи от Университета в Кардиф открили, че маслото помага за намаляването на болката и действа срещу последващо увреждане на хрущяла, причинено от остеоартрит.

Понижава риска от заболявания на коронарната артерия

Редовният прием на рибено масло може да предотврати развитието на коронарна атеросклероза. Според изследвания, публикувани в изданието Journal Lipids, приемът на 1.5 гр Омега-3 мастни киселини предотвратява усложненията при заболявания на коронарната артерия, както и риска от самото заболяване при предразположените към него.

Подпомага зарастването на раните

Проучване, проведено върху ефекта от локалната употреба на рибено масло от треска установява, че мехлемът, съдържащ 25% рибено масло, сравнително ускорява процеса на лечение.

Насърчава когнитивните функции

Маслото от черен дроб на треска съдържа значителни количества витамин D. Връзката между когнитивното здраве и наличието на витамин D в организма е доказана, като едно от проучванията е публикувано в Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry. В изследването категорично се посочва, че витамин D играе ключова роля в поддържането на добра мозъчна функция, особено в по-напреднала възраст.

Любопитно:

Някои изследователи смятат, че маслото от черен дроб на треска може да се включи и в лечението на туберкулоза. Според други данни, засегнатите от болестта на Крон също могат да се възползват от маслото, поради обилното количество витамин D, съдържащо се в него.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.