×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Сусамовото семе е богато на мононенаситени мастни киселини и по-специално на олеинова киселина, която помага за понижаване нивата на "лошия" LDL холестерол и за повишаването на „добрия“, HDL. Сусамът е добър източник на манган, мед, магнезий, желязо, фосфор, калций, витамин В1, цинк и диетични фибри.

Поради високото съдържание на калций, сусамът се смята за един от основните му източници. Калцият в организма на човека е около 1200 – 1500 г. Деветдесет и девет процента от него е съсредоточен в костите и зъбите. Количеството калций в сусама се различава в зависимост от това дали семената са обелени или не. В една супена лъжица необелени семена се съдържат около 88 мг калций. В една супена лъжица обелен - около 37  мг, което е 60% по-малко. Сусамовият тахан се прави от обелени семена, тоест съдържанието на калций в него е по-малко.  Според специалистите обачев самите сусамови обелки калцият може да се намери под формата на калциев оксалат, който е много по-малко усвоим от организма.  Това до голяма степен изравнява ефективността на беления и небеления сусам. Препоръчителната дневна доза калций за възрастни е около 800 мг, до 1000 мг за юношите, малко по-ниска за кърмачета - 500 мг и деца - 600-800 мг.


Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.